EXTREMADURA
Crònica 23/05/2011

El PP guanya un territori històric de vot del PSOE

Redacció
1 min

Barcelona.L'onada del PP també va arribar ahir a Extremadura, un territori històric de vot socialista, que ha estat sempre governat pel PSOE, amb dirigents locals que han tingut una gran influència en el discurs polític arreu de l'Estat, com Juan Carlos Rodríguez Ibarra. Ahir, el seu successor, Guillermo Fernández Vara, va perdre aquesta hegemonia socialista en mans del candidat del PP, José Antonio Monago. El PP va obtenir 32 escons, pels 30 del PSOE, i IU va aconseguir entrar de nou en el parlament extremeny amb dos diputats. A falta del 100% de l'escrutini, amb aquests resultats només un pacte entre el PSOE i IU podria permetre un govern en mans socialistes.

La victòria del PP a Extremadura és especialment important perquè valida a la força política que lidera Mariano Rajoy a projectar un discurs polític per tot l'Estat que el porti amb facilitat a la Moncloa. El PP va guanyar també a les principals ciutats extremenyes, com Mèrida, Badajoz o Càceres.

El cas andalús

Amb la jornada d'ahir, el PP ha comprovat que no hi ha territoris que es considerin feus inaccessibles per part d'un determinat partit. Així, el PP també va guanyar a totes les províncies andaluses, i espera, ara, la convocatòria al Parlament andalús per poder governar també una comunitat com Andalusia, que ha estat governada sempre per presidents socialistes.

stats