ENQUESTA A LES PORTES DEL 20-N
Crònica 16/10/2011

El PP modera la pujada fora de Barcelona

1 min
Estimació BCN

CiU, relegada al tercer lloc a BCN

L'any 2008 CiU i el PP van empatar en escons a Barcelona, però la federació va guanyar folgadament els populars en vots. Ara és el PP qui ostentaria la segona posició i el que treu més profit de la baixada del PSC, que es deixaria entre tres i cinc escons. El descens socialista dóna aire a ERC i ICV.

El PP recupera l'escó a Girona

Girona també canvia. El PSC, encapçalat per Àlex Sàez, perd un escó, i CiU, amb Jordi Xuclà al capdavant, és la primera força. L'estudi dóna per fet que el PP també en tindrà un en l'única circumscripció de l'Estat que se li resistia. El va tenir per primer cop el 2000, però el va perdre el 2004. Enric Millo el recupera. ERC es diputa amb CiU mantenir l'escó per a Teresa Jordà.

Tarragona, igual que l'any 2000

Tarragona, on el PSC tenia una espectacular majoria, torna a l'escenari de l'any 2000, previ al Pla Hidrològic que va canviar la història de la demarcació. El PSC, CiU i el PP es repartirien a parts iguals els escons gràcies a la baixada de la llista que encapçala Francesc Vallès. CiU i el PP tornen a treure el cap.

Lleida torna a ser convergent

A Lleida també hi ha un tomb a favor de CiU i en detriment del PSC. Teresa Cunillera serà l'única diputada socialista lleidatana, i el convergent Marc Solsona acompanyarà els pròxims quatre anys Conxita Tarruella, d'Unió, al Congrés. L'enquesta pronostica que José Ignacio Llorens no té problema per mantenir l'escó del PP, i no dóna possibilitats a ERC.

stats