CONFLICTE INTERN DELS CONSERVADORS
Crònica 22/12/2010

El PP es queda sense grup a Mataró

Les picabaralles al PP de Mataró han esclatat en forma de crisi en vies de judicialització. Després que el portaveu municipal abandonés el partit amb dues regidores més, ara l'acusen d'endur-se 25.000 euros.

Albert Calls
2 min
Els tres regidors díscols van plantar Camacho en els actes electorals de Mataró en aquesta campanya.

MataróLa mala relació entre el portaveu del grup municipal, Paulí Mojedano, i el president local del partit, José Manuel López, ha esclatat finalment en una crisi que pot acabar als jutjats. Dilluns es van donar de baixa tres dels quatre regidors populars a la capital del Maresme, entre ells el portaveu municipal, i van passar al grup mixt. Acusen la direcció del PP d'haver-los fet la vida impossible des que van donar suport a Montserrat Nebrera en el congrés del 2008. "Se'ns ha intentat coaccionar la llibertat, vulnerar els drets i la dignitat i coartar la llibertat de funcionar de manera autònoma", lamentava Mojedano.

La tensió interna havia arribat al límit que Mojedano i les altres dues regidores díscoles van plantar Alicia Sánchez-Camacho en els actes de campanya del 28-N a Mataró. La direcció del partit va contraatacar ahir, i amb artilleria pesada. El secretari general del PP a la demarcació de Barcelona, Alberto Villagrasa, acompanyat del president local del PP -una de les parts en conflicte- i altres dirigents de la comarca, van acusar Mojedano (justificant bancari en mà) d'haver-se endut el 2 de novembre 25.000 euros d'un compte del grup municipal sense donar explicacions.

Villagrasa afirma que han requerit repetidament a Mojedano que torni els diners que diuen que s'ha endut, el 16 de novembre amb un burofax. "Si no retorna els diners li demanarem d'una altra manera", va avisar ahir el dirigent popular, que no descarta la via judicial.

El "Partit d'en Paulí"

La direcció del PP deplora que Mojedano ha estat excessivament "personalista", i que s'ha passat els 15 dies de campanya perseguint que la direcció del partit li confirmés que serà el cap de llista a les municipals. "No era el Partit d'en Paulí, malgrat que les sigles coincideixin", va ironitzar Villagrasa, que va recordar que el PP ha tret els seus pitjors resultats des del 1999 a Mataró amb Mojedano al capdavant.

El PP demanarà als tres regidors que han marxat -Mojedano, Lluïsa Corominas i Ana Martínez- que, a més dels 25.000 euros de la discòrdia, tornin al partit les seves actes. Entretant, al grup municipal només hi haurà José Manuel López, que es perfila cap de llista a les municipals.

Mojedano ho nega

Mojedano es va afanyar ahir a negar les acusacions. Si cal, va assegurar que es querellarà contra la direcció del seu expartit. Va assegurar que els 25.000 euros de la discòrdia els havien utilitzat per cancel·lar un crèdit de campanya que havien contractat en nom dels regidors.

Segons la versió de Paulí Mojedano, temps enrere va enviar un correu electrònic al secretari general del PP català, Jordi Cornet, em què li demanava intervenció en la problemàtica instal·lada al partit a Mataró. En aquest correu l'avisava que si no responia en uns dies interpretaria que el grup municipal recuperava la "sobirania" dels comptes del partit, que considerava "intervinguts" des del 2009. I així ho va fer.

Però el cert és que els 25.000 euros no hi són. Arribats a aquest punt de conflicte, tot fa pensar que només la justícia en podrà treure l'entrellat.

stats