Crònica 29/03/2011

El PSC acusa la Generalitat d'afavorir els alcaldables de CiU

Pere Martí
2 min
El portaveu del PSC, Miquel Iceta, va fer balanç  dels primers cent dies del govern de Mas.

Barcelona.El PSC acusa la Generalitat d'estar utilitzant la seva infraestructura institucional per afavorir els candidats de CiU a les municipals. Després de la reunió de l'executiva dels socialistes, el seu portaveu, Miquel Iceta, va explicar que alguns consellers es neguen per "sectarisme" a reunir-se amb alcaldes del PSC per resoldre problemes i, en canvi, ho fan amb el candidat local de la federació nacionalista.

Per no quedar-se en l'acusació genèrica, va posar dos exemples. El primer, una reunió del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, amb l'alcaldable de CiU de Terrassa, Josep Rull, per parlar de Can Anglada, i el segon, una trobada amb el responsable de l'Agència de Residus de Catalunya Josep Maria Tost amb l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, de CiU, per parlar de la ubicació d'un abocador de residus que es farà a Cerdanyola. El consistori socialista d'aquesta segona ciutat també havia demanat la reunió, però no ha rebut resposta. Un altre exemple que va citar Iceta és que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, faci anuncis a partir de preguntes parlamentàries del candidat de CiU de Terrassa.

Es tracta, segons els socialistes, d'una "obsessió" per usar el Govern a favor dels alcaldables nacionalistes, prioritzant el candidat abans que l'alcalde. "Amb els antics, tornen els antics mètodes", va afegir Iceta, que va insinuar que han tingut "alguns problemes" per fer llistes en alguns municipis, però com que no tenia cap exemple concret a punt, va evitar precisar més.

Fonts socialistes també van explicar que l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha demanat reunir-se amb Mas i a Presidència li van donar la data del 4 d'abril, aprofitant que el president va a aquella ciutat a presentar la candidata de CiU, Maria Antònia Forns. També han demanat una reunió amb el president de la Generalitat l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, i el de Reus, Lluís Miquel Pérez, i cap d'ells ha rebut resposta, sempre segons fonts socialistes. Altres alcaldes, com els de Sant Pere de Ribes, Sant Feliu de Llobregat i Vilanova i la Geltrú, han demanat reunions amb consellers i han estat citats pels delegats territorials del departament.

stats