Crònica 21/03/2011

El PSC vol que La Generalitat emeti bons Per a particulars

Redacció
1 min

BARCELONA.El PSC va exigir ahir que la Generalitat faci una emissió de bons per a particulars com la que el tripartit va fer al novembre passat. Segons Rocío Martínez-Sempere, responsable d'economia dels socialistes catalans, "seria bo que [el Govern] assumís la realitat: que hi ha dificultats per accedir al mercat de deute, com n'hi havia en l'última època del tripartit, i que això no és culpa de la Generalitat".

"En aquestes condicions, una emissió de deute minorista és l'alternativa més raonable", va declarar Martínez-Sempere en una entrevista amb l'agència Efe. La diputada socialista va assegurar que la Generalitat té aparaulada des de finals de febrer aquesta emissió amb la banca. Al seu parer, si l'operació encara no s'ha executat és per una "interferència política aliena a la conselleria d'Economia". Martínez-Sempere creu que és Artur Mas qui està frenant l'emissió, atesa la seva "bel·ligerància" amb l'anterior que es va fer.

L'emissió del novembre

Al novembre, la Generalitat va emetre bons amb un cost del 7,75% (un 4,75% d'interessos per als compradors dels bons i un 3% de comissió per als bancs). La comissió del 3% que es van endur els bancs és l'element que menys va agradar aleshores Andreu Mas-Colell.

El conseller d'Economia ha reconegut que es planteja emetre bons a particulars , però li desagrada haver de pagar aquesta comissió.

Martínez-Sempere també va exigir ahir que el Govern expliqui les condicions que s'han pactat amb CatalunyaCaixa pel crèdit de 500 milions d'euros que l'entitat ha prestat a la Generalitat.

stats