Crònica 19/04/2011

El PSC acusa Rigau de voler tornar a l'educació dels 80

Sònia Sánchez
2 min
El conseller socialista Ernest Maragall va implantar la sisena hora, que Rigau vol eliminar.

Barcelona.El PSC veu la consellera d'Enseyament, Irene Rigau, "obsessionada per invalidar l'acció de l'anterior Govern i destruir" tot el que va fer l'anterior conseller, el socialista Ernest Maragall. És l'opinió que va expressar ahir la secretària d'Educació de la Comissió Nacional del PSC, Isabel Darder, que va acusar la consellera de "voler tornar a l'educació dels anys 80, quan ella era mestra d'escola".

Darder va criticar sobretot el fre que Rigau ha posat a alguns canvis introduïts pel conseller Maragall, com la sisena hora a primària, que ha proposat suprimir; el programa d'ordinadors 1x1, que va congelar quan va arribar al Govern, i també "ajudes a les famílies, com les que es donaven per a la inclusió d'alumnes amb discapacitats a l'escola ordinària en tots els cicles educatius, i que ara, amb el nou Govern, només es donen fins al final de la primària", va denunciar Darder. "Hem anat enrere, Rigau vol tornar a la mentalitat dels 80 en educació", va insistir.

La consellera es reuneix avui amb tots els partits catalans per explicar-los les propostes de reordenació de la plantilla docent que ja va anunciar la setmana passada als sindicats. El PSC assistirà a la reunió amb l'exigència "que no hi hagi cap acomiadament" i que "es mantingui la sisena hora", va explicar el portaveu d'educació del PSC al Parlament, Daniel Font. "Fem esforços per creure'ns la promesa de Rigau que no acomiadarà cap mestre, però no entenem llavors la seva obstinació a no convocar oposicions per als 5.000 interins que hi ha avui al sistema", va assenyalar.

Segons el diputat socialista, en l'entorn del Departament "es parla d'una retallada del 10% del pressupost i algunes veus han arribat a dir del 20%". Davant d'això, el seu grup demanarà demà a Rigau que, com a mínim, "mantingui la mateixa despesa del 2010" i que no "redueixi la plantilla", ni tan tols deixant sense cobrir les vacants per jubilació, perquè "fan falta més mestres dels que tenim". Font diu que el PSC "vol col·laborar" amb la consellera, però considera que no és possible "amb l'actitud que manté de desfer tota l'obra del govern anterior".

stats