Crònica 24/03/2012

El PSC considera una "falta de respecte" vincular el projecte a Gaudí

Joan Serra
2 min

BARCELONA.La proposta del magnat Sheldon Adelson de vincular la figura d'Antoni Gaudí al macrocomplex hoteler i d'oci que pretén construir al delta del Llobregat -si finalment Catalunya n'acaba sent la seu- va generar ahir un degoteig de reaccions dels partits de l'oposició. Tal com va avançar ahir l'ARA, Adelson ha traslladat al Govern la possibilitat que el projecte català sigui batejat com a Gaudí Sands -una fórmula que enllaci el nom de l'arquitecte i el de la companyia Las Vegas Sands Corporation- i que l'espai incorpori com a edifici simbòlic una rèplica a petita escala del gratacel que Gaudí va concebre el 1908 per encàrrec d'empresaris americans amb la intenció que s'alcés a l'illa de Manhattan, al cor de Nova York. La reflexió més contundent va ser la del líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí. "Amb el patrimoni de Gaudí no s'hi juga", va expressar Martí. El president del grup municipal socialista va considerar que la proposta seria una "falta de respecte per a Catalunya i la seva cultura". "La marca Barcelona, que gaudeix de prestigi internacional gràcies al treball seriós i continuat de molta gent, se'n pot veure afectada de retruc", va afegir el regidor socialista, que va demanar a l'alcalde, Xavier Trias, que fes un gest en contra.

També es va mostrar crític amb la fórmula d'Adelson el secretari general d'ICV, Joan Herrera, que en el seu compte de Twitter va apuntar que un projecte d'Eurovegas gaudinià -recollint el titular de portada de l'ARA- representaria tacar el llegat de l'arquitecte. "Si Gaudí aixequés el cap", va tuitejar Herrera. També a les xarxes socials, Eduard López, vicesecretari general de Coordinació Interna i Territori d'ERC, va titllar de "ridícula" la proposta de casar el macrocomplex amb la figura de l'arquitecte.

La prudència de la Generalitat

Portaveus del departament d'Economia -conselleria que ha participat en les converses amb Adelson- van apuntar ahir que el Govern mantindrà "prudència" mentre el diàleg amb els emissaris de Las Vegas Sands Corporation estigui obert. El Govern va defugir ahir qualsevol valoració sobre l'estat de les negociacions.

stats