Crònica 09/02/2012

El PSC lamenta la falta de diàleg amb el Govern

S.g.
2 min

BARCELONA."El Govern no ha volgut parlar amb nosaltres", lamentava ahir la portaveu d'economia del PSC, Rocío Martínez Sampere. Els socialistes se senten exclosos d'una negociació dels pressupostos en la qual, asseguren, estaven disposats a "deixar coses de banda" per tal d'elaborar uns nous comptes pactats amb CiU. Segons la diputada socialista, la marató de reunions que va mantenir ahir CiU amb el PP per tancar l'acord no són més que una "escenificació", una "mala comèdia" d'una "coalició de govern" ja consolidada per aquesta legislatura el pròxim capítol de la qual serà l'abstenció del PP en la votació dels pressupostos la setmana que ve.

Martínez Sampere va recordar que, malgrat que l'executiu d'Artur Mas sempre ha dit que vol fer ús de la geometria variable per tirar endavant el seu programa de govern, "sempre acaba pactant amb els mateixos" malgrat l'actitud de "corresponsabilitat" del seu partit, i va afegir que, a més, "cada cop que CiU i PP s'entenen, els catalans acaben pagant més". I és que el PSC considera que taxes com la de les empreses subministradores d'aigua han estat presentades "simplement per compensar els pactes amb el PP" i sense cap estudi econòmic que les acompanyi. El PSC va subratllar que una altra proposta de pressupostos era "viable" per evitar que els ciutadans "paguin per tot tenint menys de tot" i a la vegada ser responsables amb el dèficit.

Una cara "compensació"

També ERC va lamentar que el Govern pretengui "compensar" la rebaixa de la taxa turística pactada amb el PP amb un augment del preu de l'aigua. Els republicans, que veien amb bons ulls aquest recàrrec per pernoctació, van destacar que els 90 milions que es deixaran de recaptar és una xifra que supera la retallada que es va fer durant el 2011 en atenció primària a la sanitat.

Sigui com sigui, els dos partits que d'entrada es mostraven disposats a arribar a acords han tornat a quedar desbancats pel PP.

stats