ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 01/11/2011

El PSOE acusa el PP d'amagar les retallades al programa electoral

Alfredo Pérez Rubalcaba vol una campanya amb els números a la mà, explicant als ciutadans com es pagaran els serveis. Per això, critica el PP per haver anunciat rebaixes a l'IRPF sense parlar dels ingressos.

Joan Rusiñol
2 min
El PSOE acusa el PP d'amagar les retallades al programa electoral

Madrid.El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, va insistir ahir en el fet que "els pròxims anys no hi ha marge per reduir impostos". Segons va dir en una entrevista radiofònica "això el senyor Rajoy ho sap" i, per tant, lamenta que els conservadors plantegin deduccions en l'IRPF per als estalviadors i, en canvi, no recullin al programa electoral més mesures impositives per millorar els ingressos de l'Estat, que no remunten.

Rubalcaba va assegurar que amb l'estratègia electoral del PP "els comptes no surten" i els va acusar d'estar explicant només "una part de la veritat". Pels socialistes, és evident que la dreta té un programa ocult, amb retallades socials i de drets -com la llei de la dependència-, que no s'atreveix a fer públic però que serà la manera de fer quadrar els comptes. Rubalcaba va alertar que els populars també abaixaran els salaris a través de la priorització dels convenis d'empresa.

Després d'analitzar les 100 propostes que Rajoy ja ha avançat, al PSOE tenen coll avall que es tracta d'un programa electoral ple d'"ambigüitats i brindis al sol" i decantat cap a les tesis de la "dreta clàssica". Asseguren que, si guanya, el PP tornarà a les receptes econòmiques que va aplicar José María Aznar l'any 1996 i que això és "impossible i inútil". Per l'esquerra espanyola majoritària, ara el que cal és apujar impostos a les grans fortunes i als bancs, quan acabi la reestructuració financera; desgravacions a petites empreses i autònoms amb una nova redistribució de l'impost de societats, i convèncer Europa que només amb austeritat no s'acabarà la crisi, sinó que cal inversió pública.

Meditant el futur

Sobre el seu futur polític si perd les eleccions, tal com diuen les enquestes, Rubalcaba va dir que el primer que farà serà asseure's a "pensar" i espera que el PSOE li donarà temps.

En una entrevista va qualificar el seu amic Felipe González de "millor president de la democràcia" i Zapatero d'"home honest" que "ha donat la cara".

stats