DETENCIONS A EUSKADI
Crònica 02/03/2011

El PSOE exigeix ara a Sortu que aplaudeixi els cops contra ETA

R.b.
2 min
Una de les detingues ahir a Bilbao per la Guàrdia Civil.

Barcelona.El camí de Sortu cap a la legalització no serà fàcil. La detenció de quatre presumptes etarres per part de la Guàrdia Civil va desfermar ahir una nova onada de peticions cap a l'esquerra abertzale, a qui es demana que, a més de condemnar atemptats, celebri les detencions de presumptes membres d'ETA. El conseller d'Interior basc, Rodolfo Ares, va afirmar que aquestes detencions eren una "magnífica oportunitat" per a Sortu per "fixar la seva posició de rebuig i repulsa a tots els actes terroristes".

En una compareixença posterior a la reunió del consell de govern basc, Ares va insistir que els membres de Sortu "saben que han de pronunciar-se sobre actes terroristes si volen ser creïbles". Preguntat pels periodistes, el titular d'Interior va felicitar la Guàrdia Civil per la detencions d'aquest presumpte escamot "legal", que amagava 200 kilos d'explosius i material per fabricar bombes. Des del seu punt de vista aquestes detencions suposen un pas més cap al final d'ETA i posen de manifest que els cossos i forces de seguretat de l'Estat "no estan en treva". Com a responsable de la política antiterrorista, va insistir que mantindrà la mateixa intensitat mentre ETA no desaparegui i va advertir: "Cap terrorista pot sentir-se tranquil, perquè per molt temps que hagi passat des que es van cometre els actes terroristes, que no es pensi que no se l'investigarà".

En una línia similar es van expressar diversos dirigents del PP, entre ells Mariano Rajoy, que va subratllar que el camí a seguir és el de les forces de seguretat de l'Estat i no el de la legalització de Sortu. Pel líder popular, les detencions no només són una excel·lent notícia, sinó que demostren que "no s'ha de negociar mai amb ETA" i que s'ha d'impedir que "mitjançant unes altres sigles es presenti a les eleccions". Després de felicitar les forces de seguretat, va reiterar que "qui no està amb la democràcia no pot presentar-se a les eleccions".

stats