DEBAT SOCIALISTA
Crònica 14/02/2012

El PSOE intenta tancar a corre-cuita les ferides internes a Andalusia

Gabriela Comella
2 min
Elena Valenciano, vicesecretària general del PSOE, ahir en roda de premsa.

BARCELONA.La direcció federal del PSOE intenta reconstruir a corre-cuita la situació de conflicte que pateix el partit després de la renúncia del secretari provincial socialista a Sevilla, José Antonio Viera. L'executiva andalusa del partit va constituir ahir a la tarda una comissió gestora -presidida per Manuel García Navarro, el vicepresident del Parlament andalús- encarregada de dirigir el partit a Sevilla i confeccionar les llistes electorals de cara a les eleccions del 25 de març.

El mapa socialista andalús va iniciar el seu període d'inestabilitat amb la divisió derivada del pols entre Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón per la secretaria general del partit i ara acaba d'agreujar-se amb la dimissió del secretari provincial sevillà. Tot i això, la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, va voler aclarir que la decisió de Viera "no té res a veure amb el xoc entre rubalcabistes i chaconistes". A més, va afegir: "El congrés va acabar diumenge i ara tots som de Rubalcaba".

D'altra banda, el secretari de relacions polítiques del PSOE, Patxi López, va opinar en una entrevista a Telecinco que els socialistes "no estan donant la millor imatge del PSOE a Sevilla, i la gent no acostuma a perdonar les divisions internes". També va demanar que el que ara es necessita és "un partit socialista fort i unit per fer oposició" al PP. La prioritat és afrontar els comicis andalusos del març i, en segon lloc, les eleccions asturianes, així que Valenciano va garantir que es posaria "tota la carn a la graella".

Zaragoza obté càrrec al Congrés

L'executiva federal del PSOE celebrada ahir també va servir per nomenar José Zaragoza secretari general adjunt del grup socialista al Congrés de Diputats, un càrrec tradicionalment ocupat per un socialista català que en l'anterior legislatura ostentava Daniel Fernández. Zaragoza va ser secretari d'organització del PSC fins al desembre i va dirigir la campanya de Chacón a la secretaria general del PSOE.

stats