Crònica 09/01/2011

Palin va apuntar Gabrielle Giffords amb una diana durant la campanya

N.f.
2 min
El seu nom apareix al costat de 20 demòcrates més a abatre.

WASHINGTON.La republicana Sarah Palin es va afanyar ahir a la nit a expressar el condol a les famílies de les víctimes del tiroteig i va tenir un especial record per a Gabrielle Giffords, la congressista demòcrata a qui van disparar al cap. Palin va difondre durant la campanya electoral de les eleccions del novembre un mapa en què, amb dianes -a l'estil de les que es van fer servir per disparar-, apuntava els 20 representants demòcrates que calia "fer fora", ja que havien donat suport a la reforma sanitària d'Obama. També el seu oponent republicà per Arizona, Jesse Kelly, havia arribat a demanar als electors que "disparessin amb ella un rifle automàtic M16 Sencer"contra Gabrielle Giffords. De fet, quan al pare de la congressista li van preguntar ahir a la nit si tenia algun enemic declarat, només va respondre lacònicament: "Tot el Tea Party sencer".

Demòcrata entre conservadors

Gabrielle Giffords, coneguda com Gabby, va ser elegida per a un tercer mandat al novembre per un marge molt estret en un districte de llarga tradició republicana. Giffords va derrotar el candidat favorit del moviment conservador Tea Party per només 4.000 vots i un ajustat 48 per cent davant un 47 per cent dels conservadors.

La congressista demòcrata, casada amb l'astronauta Mark Kelly, va néixer a Tucson el 8 de juny del 1970 i abans d'arribar al Congrés dels Estats Units va ser diputada a l'Assamblea i al Senat d'Arizona entre 2001 i 2005. Des que va assumir el càrrec, Gifford havia patit diversos incidents. Durant un acte el 2009, un manifestant va ser expulsat per la policia després que li caigués una pistola. En una altra ocasió, el març passat, la seva oficina a Tucson va ser objecte d'actes vandàlics, hores després que la Cambra votés a favor de la reforma sanitària. Assetjament, vandalisme i amenaces de mort. Gifford no es va acovardir. "Palin té el punt de mira d'una arma al nostre districte i això pot tenir conseqüències", va dir.

stats