Crònica 20/06/2011

Papandreu convoca un referèndum sobre les reformes

Astrid Aran
1 min
Papandreu convoca un referèndum sobre les reformes

Barcelona.Assetjat per totes les oposicions que un polític pot tenir -al Parlament, al carrer i fins i tot al seu propi partit-, el primer ministre grec, Iorgos Papandreu, va encetar ahir un difícil debat al Parlament que ha de durar tres dies i que conclourà dimarts amb un vot de confiança sobre l'impopular pla d'austeritat. Es tracta d'un dels requisits que la UE i l'FMI imposen perquè Grècia rebi l'ajut financer internacional que necessita. Per això, Papandreu va dir que el moment és "crucial" i va proposar un referèndum a la tardor per sotmetre al vot popular les reformes polítiques, institucionals i, fins i tot, constitucionals que també se li reclamen.

Al davant de l'hemicicle, el primer ministre socialista va demanar a l'oposició unitat nacional, tot dient que "un vot de confiança del Parlament reforçaria la veu de Grècia" davant de l'ajut financer internacional. "Girem full, parem de barallar-nos en aquests moments crítics, ja n'hi ha prou d'enviar la imatge que el país està destrossat", va dir Papandreu, que va subratllar la prioritat "d'un acord nacional per fer front al dèficit i al deute grecs, que són problemes nacionals".

Però la resposta del líder de la dreta, Antonis Samaras, va ser recriminar-li que el govern "no vol consens, sinó complicitat" i demanar eleccions anticipades.

stats