RELLEU A L'ALCALDIA DE GIRONA
Crònica 18/12/2010

Pagans plega i Pia Bosch es perfila com la seva substituta

Narcís Presas
1 min
Anna Pagans, alcaldessa de Girona des del 2002.

GironaLa renúncia d'Anna Pagans a tornar-se a presentar a l'alcaldia de Girona obre la porta a una renovació de la llista socialista. Totes les mirades estan posades en Pia Bosch, diputada al Parlament fins a la legislatura passada, i a qui la davallada electoral dels socialistes ha deixat sense escó per als pròxims quatre anys.

Des del partit admeten que el nom de Pia Bosch està damunt la taula però emplacen l'elecció sobre qui substituirà Pagans com a cap de llista a l'assemblea ordinària de l'agrupació local del PSC prevista per al dijous. Si només hi ha una candidatura, i per tant no s'han de convocar primàries, aquest mateix dijous es podria conèixer oficialment el nom del nou candidat o candidata.

De moment les enquestes no vaticinen bons auguris per als socialistes. La publicada pel diari ARA la setmana passada situava Convergència i Unió dos punts per sobre del PSC en intenció de vot . El nom de Pia Bosch comptaria amb l'aval de Joaquim Nadal, autèntic tòtem del PSC a Girona, qui ahir va assegurar que "seria una bona candidata". Tots dos van fer campanya junts en les últimes eleccions catalanes. Pia Bosch té experiència municipal ja que ha estat regidora d'Afers Socials i també ha ocupat el càrrec de delegada de la Generalitat a Girona durant el primer govern tripartit.

Després de vint anys a l'Ajuntament, i de gairebé nou com a alcaldessa, Anna Pagans ha decidit abandonar la vida política i tornar al món de l'ensenyament. El 2002 va substituir Joaquim Nadal al capdavant de l'alcaldia i ho va fer com a independent, una condició que ha mantingut fins al final.

stats