INICIATIVES LEGISLATIVES
Crònica 24/03/2011

El Parlament trasllada al Congrés la proposta de cancel·lació hipotecària

Oriol March
1 min

Barcelona.El ple del Parlament va acordar ahir traslladar al Congrés dels Diputats l'aprovació dels canvis legals necessaris perquè es pugui cancel·lar una hipoteca amb el retorn de l'habitatge, un procés que tècnicament s'entén com a dació. La iniciativa va prosperar gràcies al fet que CiU va retirar les esmenes a la totalitat que havia interposat contra les proposicions de llei d'ERC, ICV-EUiA i Ciutadans, les tres forces impulsores de la reforma.

Malgrat no posar traves a la tramitació de la iniciativa, que abans d'anar a parar al Congrés seguirà el seu camí dins el Parlament, la diputada de CiU encarregada de defensar la posició del seu grup, Meritxell Roigé, va voler remarcar que la proposta "no tindrà un efecte a curt termini ni solucionarà els problemes dels ciutadans a dia d'avui".

L'únic grup que hi va votar en contra va ser el PP que, tal com va defensar la diputada María Llanos de Luna, considera que la proposta s'hauria de fer en un marc de "debat responsable" que no hauria de deixar de banda l'impacte que tindria una hipotètica reforma sobre el sistema financer espanyol. Pràcticament les mateixes paraules i arguments va fer servir el president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, que en resposta a una pregunta del líder d'ERC al Congrés, Joan Ridao, va assegurar que la dació en pagament "faria perillar la solvència del sistema financer de l'Estat". Tot i això, va anunciar la creació d'una subcomissió per debatre-la.

Poc després, però, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, va assegurar que no es tracta d'una qüestió "prioritària".

stats