Crònica 01/04/2012

Pere Duran: "No ens fa cap bé, però no tindrà cap repercussió per al turisme"

Explicació "El ressò a la premsa internacional ha estat normal per la virulència dels fets" Arguments "Els turistes són prou madurs i la ciutat i la marca tenen molta força"

A.g.m.
1 min

DIRECTOR GENERAL DE TURISME DE BARCELONAPere Duran és el director general del consorci Turisme de Barcelona, que integren la Cambra de Comerç i l'Ajuntament. Duran està segur que els incidents no perjudicaran el sector turístic de la ciutat.

Què li ha semblat el ressò que han tingut els aldarulls de dijous a la premsa internacional?

Jo penso que el ressò ha estat normal, tenint en compte la virulència dels esdeveniments que van tenir lloc dijous.

Això tindrà conseqüències per al sector turístic?

Que tingui ressò mediàtic no ens fa cap bé, evidentment, però pensem que no tindrà cap repercussió per a l'activitat turística. Els turistes són prou madurs com per saber que aquest tipus d'esdeveniments, en aquesta ciutat, són anecdòtics. Ja hem vist en moltes ciutats d'Europa que de tant en tant passen aquestes coses. Per exemple, quan hi ha les cimeres dels líders polítics.

Que aquests fets no hagin de tenir repercussió en el turisme és mèrit de la ciutat, també?

Sens dubte. En aquests moments Barcelona està a la punta de llança en el tema turístic, és una destinació de referència. Si no afecta és també perquè la ciutat i la marca Barcelona tenen molta força.

Tot i això, creu que cal evitar que aquests incidents es repeteixin de manera periòdica?

Evidentment, hem d'intentar aturar-ho i que no es produeixin mai. Hem de posar tots els mecanismes que estiguin a l'abast dels diferents responsables perquè aquests fets no es repeteixin o ho facin amb la mínima freqüència.

stats