LOBI DE LA SOCIETAT CIVIL
Crònica 06/04/2011

Piqué presenta una candidatura continuista al Cercle

Josep Piqué, president de Vueling i exministre, va presentar ahir 238 adhesions a la seva candidatura (l'única) per presidir el Cercle d'Economia. Mantindrà al seu equip Oliu, Carulla i Costas.

Ignasi Pujol
2 min
El president de l'aerolínia Vueling i exministre del govern espanyol, Josep Piqué,  al despatx de la consultora Pangea 21, a Barcelona.

Barcelona.El president de l'aerolínia Vueling i exministre dels governs d'Aznar, Josep Piqué, va presentar ahir la llista de noms que l'acompanyaran a la futura junta directiva del Cercle d'Economia, del qual tornarà a ser elegit president en l'assemblea del 3 de maig. Piqué va ser escollit president el 1995 però va deixar el càrrec l'any següent en ser nomenat ministre per José María Aznar.

El nou president del Cercle mantindrà als tres vicepresidents actuals (el quart és ell mateix): Josep Oliu (Banc Sabadell), Artur Carulla (Agrolimen) i el catedràtic Antón Costas (que va ser professor de Piqué a la Universitat de Barcelona). També es mantenen a la junta Josep Ramoneda (CCCB), el notari Juan-José López Burniol i Àngel Simón (Agbar), a qui van postular com a candidat alternatiu a la presidència.

José Manuel Lara (Planeta), expresident del Cercle i membre de la junta fins al febrer del 2010, tornà a la directiva de la institució. Les noves incorporacions són Javier Faus (FC Barcelona i Meridia), Jordi Gual (La Caixa), Marta Lacambra (CatalunyaCaixa), Amancio López (Hotusa) i Ferran Rodés (Havas Media).

Fonts properes a la institució van explicar que en els pròxims dies hi haurà noves incorporacions a la candidatura, ja que la data límit per comunicar-ho és el 22 d'abril. La junta pot estar formada per un màxim de vint vocals. Entre els noms de l'actual junta que no figuren a la llista publicada ahir hi ha Francesc Boada (Abantia), Joaquim Boixareu (Irestal), Rosa Cañadas (Tanja), Sol Daurella (Cobega), Teresa García-Milà (UPF), Andreu Mas-Colell, Miquel Nadal (RACC), Alfred Pastor (Iese), Ramon Roca (Ros Roca), Joan Roca (Roca Junyent), Leopoldo Rodés (Media Planning), Pilar de Torres (Ifercat) i Joaquim Triadú (PwC).

Abans de l'assemblea del Cercle, Piqué ha de donar a conèixer els vicepresidents, que amb tota probabilitat seguiran sent Oliu, Carulla i Costas. Queda pendent saber si es nomena un quart vicepresident. La tradició del Cercle indica que el relleu del president surt d'un dels vicepresidents. Així ha estat en el cas de Piqué però no en el de l'actual president, Salvador Alemany.

Piqué també va presentar ahir 238 adhesions, tot i que només n'eren necessàries 50. Han donat suport a Piqué Jordi Pujol, Isidre Fainé (La Caixa), Joan Rosell (CEOE), Joaquim Gay Montellà (Foment), Josep Gonzàlez (Pimec), Andreu Morillas, Jordi Mercader (SegurCaixa), Adolf Todó (CatalunyaCaixa), Antonio Garrigues Walker (Garrigues), Sixte Cambra (Port de Barcelona), Emilio Cuatrecasas (Cuatrecasas), Macià Alavedra, Ignacio Sànchez Galán (Iberdrola). També ho han fet tots els expresidents del Cercle i Alemany, que ha precipitat el seu relleu en ser nomenat per Artur Mas president del consell assessor econòmic del Govern.

En el seu "guió de programa 2011-2014", Piqué remarca la "pluralitat" i la "transversalitat" que han caracteritzat la institució en els seus més de 50 anys d'història. El full de ruta proposa "contribuir a l'aprofundiment del debat sobre les polítiques i reformes estructurals que necessita la nostra economia", "una clara aposta per la internacionalització de les activitats del Cercle" i "no defugir debats de fons sobre la situació institucional i política". En aquest últim punt, Piqué destaca que la perspectiva "consubstancial" del Cercle ha estat sempre la d'una "Catalunya protagonista i compromesa en una Espanya decididament moderna i conscient de la seva complexitat". Piqué presidirà les jornades de Sitges el 2, 3 i 4 de juny.

stats