MUNICIPAL
Crònica 05/01/2011

Plega Alícia Romero, quarta tinent d'alcalde de Mataró

Albert Calls
2 min
Plega Alícia Romero, quarta tinent d'alcalde de Mataró

Mataró.En roda de premsa sobtada, la quarta tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Mataró i presidenta de TecnoCampus (TCM), Alícia Romero (PSC), va anunciar ahir que abandonarà la política local al final del mandat. La també regidora de Promoció Econòmica va comparèixer al TCM acompanyada de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i va dir: "La decisió va començar fa uns mesos i està meditada. En política, saber escollir el moment de sortir és important, i ara toca obrir nous horitzonts".

Romero va voler allunyar suspicaciès de la seva decisió "personal", i va assegurar que continuarà treballant "perquè Baron torni a ser alcalde" i que encara li queden per davant uns mesos "d'intensa feina". La regidora, de 34 anys, un dels pesos pesants del PSC mataroní, també va explicar que no volia "convertir la política en una professió".

Va comunicar la seva decisió ahir al matí a l'alcalde i als grups polítics del consistori, als quals va demanar respecte i que no "instrumentalitzin políticament" l'assumpte. També va parlar amb companys de partit de la comarca, com el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, o l'exregidor mataroní Esteve Terrades, que juntament amb Manuel Mas va assegurar que havien estat uns "referents" per a ella.

La trajectòria de Romero a l'Ajuntament mataroní va començar fa 12 anys, de la mà de l'aleshores alcalde Manuel Mas. En tot aquest temps ha estat regidora de Joventut, Esports i Dona. Des de la seva tasca a Promoció Econòmica, en els darrers temps, s'ha convertit en el cap visible del projecte socioeconòmic del parc tecnològic TecnoCampus.

L'alcalde Joan Antoni Baron va reclamar "el dret dels polítics a plegar" quan creuen que "s'ha de fer". També va admetre que perdia un "puntal" d'una llista que molt probablement encapçalarà ell mateix.

stats