En breu
Crònica 11/10/2011

Polèmica territorial

N.presas / M.colomer
1 min

Units en la condemna

Les crítiques del candidat de CiU per al 20-N, Josep Antoni Duran i Lleida, als beneficiaris de la renda agrària a Andalusia han encès els partits andalusos. Fins al punt que han aconseguit posar d'acord el PSOE amb el PP i IU per promoure al Parlament una iniciativa de condemna i reprovació dels "insults" de Duran, que va criticar que molts beneficiaris del PER es "passen el dia al bar". El president andalús, José Antonio Griñán, ho va titllar ahir d'"absolutament fals" i hi va veure un interès de Catalunya per "desequilibrar el finançament al seu favor".

Perplex amb la reprovació

El candidat de CiU va reiterar ahir que es va limitar a explicar "una realitat", de manera que no pensa "demanar disculpes a ningú". Va assegurar que no buscava confrontació, sinó criticar la cultura del subsidi. "És infame que es digui que he ofès Andalusia o Extremadura", va afegir, "perplex" per la iniciativa de reprovació.

A l'altura de l'anticatalanisme

Ahir també s'hi va referir la candidata i ministra del PSC, Carme Chacón, que va equiparar els "insults" de Duran contra els andalusos amb els del PP contra els catalans. La polèmica va servir a Chacón per afirmar que CiU i PP "són com dues gotes d'aigua". En canvi, ERC va evitar la crítica a Duran i va considerar molt més reprovable, per exemple, que la duquessa d'Alba sigui la principal beneficiària de les ajudes agràries europees a Espanya.

stats