RESCATS AL MAR
Crònica 09/08/2011

Policies a la platja per evitar ofegaments

La policia del Vendrell vigilarà que els banyistes respectin la bandera vermella a la platja de Coma-ruga, on en menys d'un mes han mort tres banyistes que no van fer cas de la prohibició de banyar-se.

D. Revenga / L. Bonilla
2 min
MÉS VIGILÀNCIA A LES PLATGES La Creu Roja extrema les precaucions a la platja de Coma-ruga, on en l'últim mes s'han ofegat tres banyistes que no van fer cas de la bandera vermella. Després d'aquests incidents, la Creu Roja vol que se sancionin els banyistes que no respectin les recomanacions. La bandera vermella onejarà tot l'estiu a la zona més propera al port.

EL VENDRELL.L'Ajuntament del Vendrell extremarà la vigilància a la platja de Coma-ruga després que tres banyistes que no van respectar la bandera vermella hagin mort en menys d'un mes. L'últim, un pescador de 67 anys que es va ofegar diumenge mentre feia submarinisme a la platja més propera al port esportiu, on també van morir dos joves el mes passat.

Així, la policia local del Vendrell se sumarà als socorristes de la Creu Roja per vigilar que els banyistes respecten la prohibició de banyar-se quan oneja la bandera vermella. En una reunió d'urgència que ahir van celebrar els responsables municipals amb la policia local, els Mossos, la Creu Roja i Protecció Civil, es va acordar reforçar la presència policial quan l'estat del mar faci perillós el bany.

Crida a la prudència

El problema és que les indicacions dels socorristes són només recomanacions. Per això sobre la taula hi havia la possibilitat de sancionar els banyistes que incompleixen els senyals de prohibició, com demanava la Creu Roja. Aquesta mesura finalment s'ha desestimat per la dificultat d'aplicar-la aquesta temporada, però l'Ajuntament no ho descarta per més endavant.

Primer, apel·len a la responsabilitat dels banyistes: "Cal que siguin responsables i acatin les normes'', va dir l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, que va qualificar "d'imprudències" els últims incidents. "Les zones prohibides ja hi eren, hi són i hi seguiran sent, per tant demanem màxima responsabilitat als banyistes", va afegir. Però malgrat la bandera vermella i les advertències dels socorristes, la gent segueix banyant-se. En els últims 40 anys -destaca l'alcalde- la platja de Coma-ruga no havia registrat accidents destacables. En l'últim mes, però, tres persones han mort ofegades mentre es banyaven a la zona més propera al port esportiu, on es produeixen corrents perillosos per als banyistes a causa dels drenatges per permetre l'accés dels vaixells. Les altres dues víctimes eren un jove de 28 anys i una noia de 15 que no van fer cas dels avisos dels socorristes. Després d'aquests incidents, la bandera vermella oneja permanentment.

També s'ha estudiat la possibilitat de tancar la zona prohibida, que ja està senyalitzada amb cartells, banderes i balises al mar, però s'ha desestimat perquè caldria vigilància permanent.

stats