EL SUPERJUTGE, AL BANC DELS ACUSATS
Crònica 30/01/2012

Polítics i artistes protesten contra el judici a Garzón

Ara
1 min

BARCELONA"Contra els judicis de la vergonya. Contra els crims del franquisme. En suport del jutge Baltasar Garzón". Sota aquest lema milers de persones es van manifestar ahir a Madrid per denunciar la campanya de desprestigi a què consideren que està sent sotmès el magistrat. Polítics, representants sindicals i del món de la cultura i familiars de víctimes del franquisme van participar en la multitudinària manifestació dos dies abans que el jutge declari davant del Tribunal Suprem.

La protesta, convocada per la plataforma Solidarios con Garzón, va començar precisament a la plaça de Las Salesas, just davant del TS. "El Suprem està fent el pont de plata a la corrupció i un mur de silenci al genocidi franquista", va assegurar el coordinador general d'IU, Cayo Lara, que va encapçalar la manifestació juntament amb Gaspar Llamazares; els líders de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, i els socialistes Pedro Zerolo i Soraya Rodríguez, entre d'altres.

Culpa del "vell feixisme"

En el comunicat final de la protesta, llegit pel portaveu de la plataforma convocadora, el poeta Luis García Montero, els manifestants van lamentar que Espanya, que ha estat "pionera de la defensa del dret internacional", assegui al banc dels acusats un jutge per la seva investigació del franquisme. "És culpa dels representants del vell feixisme espanyol", va etzibar Montero en una clara al·lusió al sindicat ultraconservador Manos Limpias, que exerceix d'acusació contra Garzón.

Si les actuacions de la defensa del jutge de l'Audiència Nacional per arxivar la causa no prosperen, Garzón declararà demà al TS, on serà jutjat per considerar-se competent per investigar els crims del franquisme. Garzón s'enfronta a una petició de 20 anys d'inhabilitació.

stats