ESCONS IMPRUDENTS
Crònica 22/06/2011

Polítics i seguretat Viària, l'etern retorn

Pol Santaló
2 min
Polítics i seguretat Viària, l'etern retorn

BARCELONAEl president de la JNC i diputat de CiU, Gerard Figueras, va ser enxampat pels Mossos d'Esquadra en un peatge de l'AP-7 diumenge passat, 19 de juny, quan conduïa a 165 km/h i amb el carnet de punts a zero. Aquest cas, per molt estrany que pugui semblar, no és nou. De fet, hi ha una llarga llista de polítics que s'han vist involucrats en casos semblants. Per a Figueras no era el primer cop, ja que fa tres anys li van retirar el carnet un mes per sobrepassar la taxa d'alcohol.

Sense anar més lluny, Pilar Rahola, quan encara era diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), va perdre els nervis en una ocasió que la grua municipal de Badalona se li va emportar el cotxe i l'hi va traslladar fins al dipòsit municipal més pròxim. Un cop allà, Rahola, emprenyada com una mona, va etzibar a l'encarregat una frase que passaria a la posteritat: "Vostè no sap amb qui esta parlant!" A continuació, Rahola es va endur el cotxe sense pagar la multa corresponent.

Tan o més sonat va ser el cas de l'expresident de les Noves Generacions del Partit Popular, Nacho Uriarte, que va ser caçat per la Guàrdia Civil duplicant la taxa d'alcohol màxima permesa en un control. Després d'aquest succés, Uriarte va dimitir com a vocal de seguretat viària del PP al Senat, el càrrec que ocupava en aquell moment.

I també va ser molt desafortunada la topada del candidat per al 22-M de Solidaritat Catalana (SI) a Salou, Xavier Llambrich, en un control d'alcoholèmia en plena campanya electoral. L'alcaldable, que va ser aturat pels Mossos d'Esquadra per conducció temerària, es va negar a fer la prova d'alcoholèmia i fins i tot va intentar fugir sense èxit. Davant d'aquest fet, SI va retirar la seva candidatura i el va suspendre de la militància del partit.

Llambrich no és l'únic polític de SI que ha tingut aquest tipus de problemes. El número tres de Solidaritat, Uriel Bertran, quan encara militava a ERC, va ser sorprès circulant amb el seu quad sense casc i amb els 12 punts del carnet esgotats.

Altres personalitats il·lustres, com el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, del PSOE, també han tingut ensurts. En aquest cas, però, ell no conduïa. L'encara president va ser enxampat circulant a 170 km/h. Vara es va disculpar i va argumentar que la seva atapeïda agenda no li oferia cap altra alternativa. El mateix li va passar a l'exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, que circulava a 175 km/h en una carretera en què la màxima velocitat permesa era de 80 km/h. El mosso que conduïa va ser multat amb 450 euros.

El cas de Figueras és un més d'una llarga llista que no para de repetir-se al llarg dels anys. Amb els mateixos fets però amb diferents cares. No donen exemple.

stats