Crònica 12/11/2011

Port de Barcelona licitarà la segona marina a partir de l'any vinent

C.a./i.p.
1 min
Port de Barcelona licitarà la segona marina a partir de l'any vinent

BARCELONA.El president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, va explicar que una de les inversions previstes per a l'any vinent és la construcció de la segona marina recreativa del Port, amb una superfície de 7,7 hectàrees i que s'ubicarà a tocar de l'hotel W, a la bocana nord del Port Vell i, precisament, a pocs centenars de metres de la primera marina, que en les pròximes setmanes es començarà a remodelar per poder acollir grans embarcacions recreatives.

Cambra va avançar que aquest projecte es licitarà al llarg de l'any 2012 per un import de 40 milions d'euros. La segona marina podria tenir capacitat per a 150 embarcacions, d'entre 15 i 60 metres d'eslora. El plec de clàusules establirà també la construcció de dos edificis, que acolliran un centre comercial de quatre plantes que es vol que estigui especialitzat en nàutica i esports, i les mateixes oficines de la marina. El projecte preveu també dos espais d'ús públic.

Amb aquest projecte, Port de Barcelona tindrà en concessió totes les seves instal·lacions del Port Vell, entre les quals, a banda de les marines, hi ha el centre comercial Maremàgnum, els clubs nàutics, un multicinema, l'aquari i les drassanes de Marina Barcelona 92, que, precisament, també són del grup inversor d'origen britànic Salamanca Capital.

Els iots d'Abràmovitx

Es dóna la circumstància que a Marina Barcelona 92 hi fondegen sovint algun dels dos iots del magnat rus Roman Abràmovitx, propietari del Chelsea, club anglès de futbol. Aquestes embarcacions, la més gran de les quals fa prop de 170 metres d'eslora, acostumen a fer llargues estades en aquest moll per a treballs de manteniment o reparació, amb una tripulació que pot superar el mig centenar de persones.

stats