Crònica 22/02/2012

El Prat de Llobregat reitera la seva oposició al projecte hoteler i d'oci

Josep Ferrer
2 min

EL PRAT DE LLOBREGAT."No ho permetrem mai". Així de contundent expressa la seva oposició al projecte d'Eurovegas l'alcalde del Prat de Llobregat, l'ecosocialista Lluís Tejedor. El seu municipi és un dels que sonen per acollir el macrocomplex d'oci que el magnat Sheldon Adelson vol construir en territori català o madrileny. Tot i que el portaveu del Govern, Francesc Homs, no va voler detallar ahir quina ubicació prefereix la Generalitat en el cas que cristal·litzés el projecte, els terrenys que l'Institut Català del Sòl (Incasòl) té al Prat de Llobregat s'apunten com una de les opcions més fermes.

L'alcalde no està disposat a transigir. "Nosaltres no hi juguem", afirma Tejedor, que no pensa deixar-se "enlluernar" per un projecte que no s'ajusta, segons el seu punt de vista, al model de ciutat que s'ha dissenyat per al futur del municipi. Si el govern de CiU acabés apostant pels terrenys que té en aquesta població del Baix Llobregat, situats entre l'autovia de Castelldefels (C-31), la pota sud i l'autopista C-32, Tejedor recordarà, per activa i per passiva, que la seva ciutat és la més solidària de Catalunya, ja que el seu terme municipal acull importants infrastructures del país, com ara l'aeroport, part del port de Barcelona, una zona d'activitats logístiques, la depuradora i la dessalinitzadora, arguments suficients per defensar la seva ferma oposició al projecte.

Les raons de pes de l'Ajuntament

Però hi ha una altra qüestió que forma part de l'argumentari del consistori. Els terrenys propietat de l'Incasòl estan dins l'anomenat Eixample Nord, que juntament amb l'Eixample Sud són les dues zones que li queden al Prat per poder créixer en un futur. En concret, l'Eixample Nord ocupa una superfície de 163,9 hectàrees. La seva reordenació, feta a partir del soterrament de l'autovia de Castelldefels, preveu una part residencial, amb la construcció de 8.500 habitatges, la meitat de protecció oficial, i una part on hi haurà una barreja d'oficines, comerços i empreses. Tot plegat implicaria la creació, quan s'acabi desenvolupant, de 20.000 nous llocs de treball.

Al costat de l'Eixample Nord hi ha el Parc Agrari del Baix Llobregat, que també es podria veure afectat pel macroprojecte Eurovegas. En aquesta zona agrícola es produeix, majoritàriament, la carxofa del Prat, un dels productes més preuats de l'horta del delta del Llobregat.

stats