Crònica 23/04/2012

Programes de ràdio des del carrer i una edició especial de l''Ànima'

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONATV3 i les emissores de ràdio catalanes s'uneixen a la festa de Sant Jordi amb una programació especial que s'emetrà des d'estudis situats en diversos punts de Barcelona. A la plaça de Catalunya hi haurà instal·lat un plató de TV3, des d'on s'emetran Els matins -que inclouran una entrevista amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i converses amb diversos escriptors, com Jaume Cabré i Carlos Ruiz Zafón- i Divendres , que tancarà el concurs de declaracions d'amor que es va posar en marxa fa uns dies. La televisió pública oferirà, a més, una edició especial de l' Ànima -que es veurà per TV3 i el 33 a partir de les 18.30 h- en què els presentadors dels principals programes del 33 oferiran visions alternatives de la jornada relacionades amb el seu àmbit, ja sigui l'òpera, la fotografia o les noves tecnologies.

Catalunya Ràdio també s'instal·larà a la plaça per oferir 13 hores de programació en directe, des de les 8 h fins a les 21 h. Jordi Pujol, Ferran Adrià, Eduard Punset i Els Amics de les Arts seran alguns dels convidats d' El matí de Catalunya Ràdio , mentre que Els Catarres visitaran l'espai Tot és molt confús , i a la tarda Teràpia de Shock, Mishima, La Cubana i Andrea Motis seran a La tribu .

RAC1 també sortirà de l'estudi entre les 8 h i les 21 h, però el seu centre neuràlgic s'instal·larà als jardins del Palau Robert. Jordi Pujol i Els Amics de les Arts repetiran com a convidats a El món , per on també passaran Rafel Nadal, Xavier Bosch, Sílvia Pérez Cruz i Roger Mas. Per la seva banda, el Versió RAC1 rebrà Xavier Sardà, Gerard Quintana, Ferran Adrià i els actors de La Cubana.

Davant del Palau de la Virreina hi haurà, de 10 h a 20.30 h, l'estudi de COMRàdio. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, serà entrevistat a El dia , i al llarg de la jornada visitaran la carpa Mishima, Txarango i Anna Roig, entre altres artistes. A més, La cuina de Carbó rebrà el xef Xavier Pellicer, que hi farà demostracions gastronòmiques.

Finalment, Ràdio Barcelona muntarà una carpa davant dels seus estudis al carrer Casp, des d'on s'emetran L'hora L , Especialistas secundarios i La ventana , que rebrà la visita de Carlos Ruiz Zafón i Els Amics de les Arts, entre d'altres.

stats