Crònica 30/04/2011

Prohibit anar despullat

2 min

El ple de l'Ajuntament de Barcelona va tancar el mandat 2007-2011, un dels que més equilibris ha hagut de fer l'equip de govern pel fet d'estar en minoria, amb un ple extraordinari de quaranta minuts en què l'únic punt destacat va ser la polèmica ampliació de l'ordenança de civisme en l'apartat que regularà a partir d'ara el nudisme i el seminudisme als carrers de Barcelona. La prohibició, adreçada al turisme de xancleta abans que als col·lectius naturistes, preveu multes de 120 a 500 euros i estarà considerada una falta lleu, però a la pràctica la sanció serà més cara que, per exemple, saltar-se un semàfor en vermell, que està multat amb 100 euros.

Precisament, en una sessió en què els grups municipals es van poder preparar bé aquest punt, el que va posar l'exemple del semàfor va ser el portaveu d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, que de nou es va desmarcar del PSC i va trencar la unitat de l'equip de govern com ha fet en aquest mandat amb altres iniciatives com el pla Barça o els Jocs d'Hivern. Segons Gomà, la mesura és "discrecional i intransigent" i ataca el que són "expressions d'identitat" del ciutadà. La regidora de Seguretat i primera tinent d'alcalde, Assumpta Escarp, va defensar que la iniciativa no anirà més enllà de l'aplicació del "sentit comú" i de la "proporcionalitat" per part dels agents de la Guàrdia Urbana, que recordaran en primer lloc als infractors que la conducta està prohibida i només els denunciaran si persisteixen en aquesta actitud.

A l'oposició, el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va proclamar un "ja era hora" curiós per ser una de les poques coincidències dels últims dies amb el PSC de Jordi Hereu, amb qui cada dia està en oberta campanya electoral. Però els més expressius van ser els portaveus del PP i d'Esquerra. Alberto Fernández Díaz va fer el gairebé obligatori símil futbolístic aprofitant la polèmica de la setmana entre Barça i Madrid indicant que l'equip de govern havia ensenyat "una targeta groga" i ell volia "targeta vermella al vestidor". Escarp va agafar l'oportunitat al vol i va precisar que la cartolina vermella era correcta perquè, si no, seria com si a Pepe se li hagués ensenyat la groga. Més preocupat per les tendències de la moda, el president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, va parlar de "desproporció" i es va preguntar si la policia hauria de mesurar pantalons o si la mesura, anys enrere, hauria suposat prohibir el top, la minifaldilla o la samarreta imperi.

stats