ATENCIÓ A LA DISCAPACITAT
Crònica 01/03/2011

Psicosi de tisorada en els serveis socials per un error

Joan Serra
2 min
Psicosi De tisorada en  els serveis socials Per un error

Barcelona.La necessitat d'estrènyer-se el cinturó ha obligat el Govern a executar retallades i prioritzar actuacions i ha passat en el món de l'educació, però també en el terreny de les ajudes socials. En aquest escenari de dificultats -en què moltes partides públiques poden perillar-, qualsevol anunci de tisorada o d'endarreriment en la concessió de subvencions crea psicosi. És el que va passar a finals de la setmana passada, quan entitats que ofereixen atenció a discapacitats intel·lectuals i físics a Barcelona van rebre una notificació en la qual s'anunciava que els pagaments previstos aquest febrer per finançar la seva activitat no es podrien abonar en la data prevista. El sector es va esglaiar.

Dos correus en poques hores

Un correu electrònic enviat dijous passat pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona -integrat per la Generalitat i l'Ajuntament- va generar la situació d'alerta. S'apuntaven retards en les partides que s'havien de pagar aquest dilluns pel funcionament de centres ocupacionals i llars residències. En el missatge, firmat pel Consorci, es detallava que el sistema de gestió de tresoreria de la Generalitat havia retardat la transferència de diners. "Estem a l'espera que ens confirmin en quina data rebrem les transferències per tal de poder fer els pagaments pendents", subratllava el correu. A Barcelona hi ha 11 serveis residencials per a persones amb discapacitat, 4 per a persones amb discapacitat física i 7 per a persones amb discapacitat intel·lectual que cobren un concert, a través del Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

Poques hores després de la primera comunicació, les entitats assistencials van rebre un altre correu que desmentia l'anterior. "Va ser un error", van apuntar ahir fonts del departament de Benestar Social i Família. L'Ajuntament de Barcelona també va definir l'episodi de la mateixa manera. La conselleria va confirmar que les entitats van cobrar aquest dilluns.

stats