Crònica 23/02/2011

Puig intenta girar full a la marxa enrere de Crespo

Narcís Presas
2 min

Lloret.Coses del destí. L'endemà que l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, fes pública la renúncia a secretari de Seguretat el conseller d'Interior, Felip Puig, tenia programat ser a un congrés policial a Lloret. La imatge més esperada, la de la trobada entre els dos dirigents que han protagonitzat el nomenament més polèmic d'Artur Mas, no es va produir, ja que l'alcalde va al·legar problemes d'agenda.

Puig va lamentar la renúncia de Crespo, una persona amb qui l'uneix -va dir- una "complicitat política, institucional i personal" i va assegurar que era la persona idònia per ocupar el càrrec per experiència en la gestió i per capacitat. Per això va afirmar que el va intentar convèncer fins a l'últim moment, sense fortuna. El conseller va admetre que el retard en el nomenament ha pogut afavorir la decisió de Crespo, tot i que va apuntar que si el procés hagués anat més ràpid Crespo potser hauria fet el mateix.

En tot cas, ara toca posar fil a l'agulla en el nomenament d'un càrrec clau en el si del Govern que està vacant dos mesos després de la presa de possessió. Puig ha de repensar l'estructura del departament i ja va deixar clar que tornarà a apostar per una persona de perfil polític. L'opció que ja ha descartat és mantenir-hi Joan Delort, tal com ahir mateix li va demanar el PSC. "No per demèrit, sinó perquè tant ell com jo vam creure que començava una nova etapa", va argumentar.

El protagonista del serial va reconèixer que el retard en el nomenament li va permetre reflexionar i arribar a la conclusió que li convenia iniciar una etapa política més tranquil·la "tot i que el cor" l'empenyia a acceptar un càrrec de "tanta responsabilitat". Crespo continuarà d'alcalde fins a les eleccions, moment en què cedirà el testimoni de cap de llista de CiU a Romà Codina.

stats