SUCCESSOS
Crònica 14/10/2011

Quatre detinguts en un assalt frustrat en una joieria de BCN

Laura Díaz-roig
2 min
La joieria Rolex, que va patir l'intent d'atracament, al carrer Mestre Nicolau número 12 de Barcelona, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

BARCELONA.Un intent d'atracament en una joieria de Barcelona va acabar ahir amb quatre detinguts gràcies a la ràpida actuació d'una parella de mossos que patrullava per la zona. Cap a les sis de la tarda, un individu d'origen serbi va entrar a la joieria Rolex del carrer Mestre Nicolau número 12, prop del Turó Park, fent-se passar per client. En un ràpid moviment va encanonar amb una arma de foc un dels treballadors i va ruixar els ulls del vigilant de seguretat amb un esprai. Tot seguit els seus tres companys van entrar amb un mall i van destrossar aparadors i van agafar totes les joies i els rellotges que van trobar.

Alguns vianants que passaven per davant de la joieria van avisar dos agents dels Mossos que feien tasques de seguretat ciutadana per la zona, els quals quan van arribar a l'establiment es van trobar els lladres en ple robatori. Tot i que, moments després de l'incident, alguns testimonis parlaven d'un intercanvi de trets entre delinqüents i la policia, fonts dels Mossos expliquen que va ser un dels agents el que va disparar un únic tret al sostre per intimidar els atracadors, que quan van veure els agents havien intentat fugir.

Els quatre lladres, tots d'origen serbi, van ser detinguts al mateix lloc dels fets pels dos agents i les altres dotacions policials que van arribar poc després.

Finalment, tot i l'ensurt dels treballadors i els desperfectes materials, no va haver-hi ferits i els lladres no van aconseguir emportar-se res. Els detinguts, que encara no se sap si tenen antecedents a Catalunya, portaven una arma de foc -l'Àrea Central d'Atracaments, que s'ha fet càrrec de la investigació, haurà d'esbrinar ara si era real- i també una pistola elèctrica.

L'atracament, a hora punta de la tarda, va generar una gran expectació entre els vianants de la zona i va provocar problemes de trànsit durant part de la tarda, ja que els agents van acordonar la zona per analitzar-la.

stats