Crònica 23/01/2011

Quatre mestres i una advocada substitueixen l'Ajuntament de Ben Ali

C.m.
2 min
L'advocada Monia Bouali, amb tres mestres del comitè popular que gestiona el poble.

Quan el dia abans de la fugida de Ben Ali la policia i els funcionaris municipals van abandonar Thala per la magnitud de la revolta popular, un comitè va assumir espontàniament la gestió del poble. Són quatre mestres i una advocada que havien estat activistes contra el règim i a qui els joves reconeixen l'autoritat per organitzar la vida a la població en la nova etapa. El comitè s'ha encarregat de les coses més urgents: l'atenció mèdica a la quarantena de ferits per la repressió, el suport a les famílies dels morts, la neteja dels carrers i la reobertura dels comerços per assegurar la distribució dels aliments.

Paral·lelament, els veïns han format brigades nocturnes per garantir la seguretat. "Són la policia del barri", diu somrient Belgacem, mestre i membre del nou comitè: des que cau el sol es poden veure petites fogueres a cada cantonada, on tres o quatre veïns intenten combatre el fred mentre munten guàrdia tota la nit. Al contrari que a la capital, aquí no han arribat les bandes d'esbirros de l'antic règim que intenten crear el caos. Només s'ha atacat la comissaria de la policia, símbol del passat. Aquestes brigades treballen més o menys coordinades amb l'exèrcit, que va arribar al poble a principis de la setmana passada i no va intervenir en la repressió. "Aquí la gent odia la policia però s'estima l'exèrcit: els porten plats de cuscús. Als funerals, els soldats saludaven els fèretres", recorda Belgacem.

"Ara estem en el moment més difícil: ha marxat Ben Ali, però ha deixat al poder Ganouchi i han començat les maniobres polítiques. Els homes de la dictadura que han matat la nostra gent segueixen aquí. No confiem en aquest govern: no volem ningú de l'RCD, el partit del dictador, al poder. Hem de continuar la revolució per trencar amb la constitució que Ben Ali es va fer a la seva mida i aconseguir la llibertat", conclou l'advocada Monia Bouali.

stats