ALDARULLS AL CARRER
Crònica 15/08/2011

Quatre dels turistes arrestats a Lloret van dormir a la presó

El jutge de Blanes va decretar ahir llibertat amb fiança de 1.500 euros per a un dels dos últims detinguts que van passar a disposició judicial, considerat com un dels instigadors dels aldarulls de Lloret.

Laia Espín
2 min
Patrulles dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local vigilen els carrers de Lloret de Mar després dels aldarulls de la nit de dijous.

Barcelona.El jutge va ordenar ahir a la tarda presó amb fiança de 1.500 euros per al detingut, de nacionalitat holandesa, que estava pendent de ser interrogat juntament amb un altre noi d'Eslovènia. El noi holandès, segons fonts judicials, podria estar considerat com un dels instigadors dels fets, ja que dijous passat a la matinada va llançar una pedra a una furgoneta dels Mossos d'Esquadra. Les mateixes fonts van assegurar que la fiscalia hauria sol·licitat que ingressés a la presó fins que no aboni la fiança per risc de fuga. El mateix argument que hauria fet que dormissin a la presó de Girona dissabte a la nit quatre dels joves arrestats, per als quals el jutge va decretar presó amb llibertat amb una fiança d'entre 1.500 i 3.000 euros.

La història es repeteix

Com ja va passar dissabte, ahir al matí un grup d'amics dels arrestats es van concertar a les portes del Palau de Justícia de Blanes. Un d'aquests, Pierre Morreau, de 20 anys, es va mostrar desconcertat per la situació i va afirmar: "El meu amic no és una persona conflictiva. No entenc aquesta situació".

La resta d'implicats, 14, van quedar en llibertat dissabte a la nit. Concretament, sis hauran de pagar 3.000 euros en concepte de provisió de fons pels desperfectes que van ocasionar i hauran de fer-ho abans de 10 dies, termini límit fixat pel jutge. Els altres vuit hauran de personar-se el dia 1 i 15 de cada mes al jutjat o a l'ambaixada espanyola del seu país.

La vintena de detinguts pels aldarulls que hi va haver dijous a la matinada a les portes de la discoteca Colossos de Lloret de Mar després d'enfrontar-se a la policia -que va desallotjar el local perquè no funcionava el sistema de refrigeració- tenen tots entre 20 i 30 anys i són majoritàriament francesos. Tots han estat acusats de danys i perjudicis i també, en algun cas, d'atemptat a l'autoritat.

No és la primera vegada que Lloret de Mar viu una situació similar. El 2004 ja va haver-hi uns 15 detinguts per una batalla campal entre joves turistes, unes detencions que també van portar a la presó cinc dels arrestats, que no van quedar en llibertat fins que no van pagar la fiança. Anys després, però, es va celebrar el judici només contra un dels acusats. La causa contra la resta va prescriure i es va arxivar. En aquell moment és quan l'aleshores consellera d'Interior, Montserrat Tura, va declarar la "tolerància zero" contra el "turisme de borratxera". Uns termes que van fer enfadar algun dels sectors de la població. Ara, anys després, una plataforma de veïns exigeix un turisme de qualitat. Demà han previst manifestar-se. El consistori també ha anunciat que vol apostar per un model alternatiu de turisme i d'oci nocturn.

stats