Crònica 16/12/2010

El Rambo solitari de la Vall d'en Bas

Pere Puig Puntí, el 3P per a alguns, no té enemics a Sant Esteve d'en Bas, on viu. Ni amics. És un veí introvertit que va a la seva i amb prou feines diu bon dia però que tampoc ha protagonitzat res greu. Fins ahir.

Narcís Presas
2 min
La casa de Pere Puig Puntí, a Sant Esteve d'en Bas, ahir a la tarda.

OLOT.No ha tingut mai enganxades al poble. Però té les seves rareses, això sí. Li agrada anar-se'n a caminar sol de nit al bosc, equipat amb un punyal i amb la cara pintada o passejar amb una escopeta i vestit amb roba militar. És en Pere de Can Quineta, de 57 anys, un paleta amant de la cacera, solter, introvertit i peculiar. "D'aquells que no se'n troben enlloc", diu un veí. Viu amb el seu pare i es relaciona poc amb la gent de Sant Esteve d'en Bas. De fet, mai no participa en la festa major, cosa notable en un municipi d'un miler d'habitants, i la seva vida social es limita a la caça i a anar a fer el cafè o una copa en un dels bars. Al poble, d'on és fill i on viu Pere Puig ningú no s'acaba de creure que aquest veí solitari i estrany hagi estat capaç de matar quatre persones. Tothom accepta que la simpatia no és el seu fort però que no se'l veu mala persona ni ha demostrat mai ser violent.

En Ferran, veí del poble, explica que alguna vegada ha sortit a córrer quan ja era fosc i se l'ha trobat al bosc sol sense fer res i vestit de militar. Res que estigui prohibit. Una altra veïna, l'Àngela, el coneix des de fa anys. El seu fill anava a l'escola amb ell i diu que ja de petit tenia "alguna cosa diferent". Tot i que no sap explicar ben bé què, l'Àngela recorda que en Pere al poble no hi té amics i que és un home de poques converses.

En un dels bars de Sant Esteve d'en Bas, el que no freqüenta el nou assassí múltiple d'Olot, hi ha certa normalitat, només interrompuda per les preguntes dels periodistes: dos grups de gent gran jugant a cartes i amb poques ganes de parlar d'en Pere. Tots el tenen per "un bon nano" que fa la seva vida. Fins i tot un ha compartit amb ell jornada de caça i no li ha notat mai "res estrany". A l'altre bar, on és client, el recorden "una mica maniàtic", sobretot a l'hora de servir-li el cafè o les copes, i estrany. Però deixen clar que no se'l veu mala persona i que no ha discutit mai amb ningú. Sobre la taula, però, hi ha el tema de conversa dels darrers esdeveniments de crònica negra. "Olot semblarà Puerto Hurraco", lamenten.

stats