Crònica 19/05/2011

Rajoy blinda el discurs de l'ala dura del PP català

El president del PP, Mariano Rajoy, va ser l'estrella de l'acte central de campanya del seu partit a Catalunya. Mesurat, va apadrinar el discurs dur contra la immigració que està propugnant el PP.

Oriol March
2 min
El president del PP, Mariano Rajoy, ahir a l'Hospitalet envoltat dels principals candidats dels populars catalans a les municipals.

BARCELONA.Mariano Rajoy és un home feliç. No és que se li vegi a la cara, sinó que ell mateix ho va confessar ahir a l'Hospitalet de Llobregat. "A Catalunya em tracten molt bé, per això sóc feliç", va assegurar al principi del seu discurs. Una intervenció en l'acte central del PP català en què es va encarregar de blindar el discurs de l'ala dura popular en aquesta ruta cap al 22-M. Un detall: quan es va posar a recitar un per un els principals candidats populars, el primer que va anomenar va ser Xavier García Albiol, que es presenta a Badalona amb un discurs que voreja la xenofòbia.

El protagonista del seu discurs municipalista, però, va ser Alberto Fernández Díaz, de qui va dir que era el garant d'una Barcelona més "segura" i en la qual els que incompleixen la llei "no tinguin impunitat". El candidat barceloní defensa que s'haurien de poder expulsar els immigrants reincidents, independentment de la situació legal que tinguin.

L'ocasió era massa propícia per deixar-la passar, i acabat el bloc municipal, Rajoy va passar a l'atac contra Zapatero. Enumerant els que ell considera els errors del president del govern -retallades del sou dels funcionaris, taxa d'atur-, preguntava al públic: "I qui n'és el culpable?" I els assistents, que ja havien insinuat algun " Zapatero dimisión " moments abans, responien sol·lícits el nom del president espanyol. Rajoy, feta la crítica habitual a Zapatero, va posar rumb a les eleccions del 2012 i va donar les seves receptes per quan sigui president, la principals de les quals és crear ocupació. Més enllà de donar suport als emprenedors i de declarar la "guerra" al dèficit, no va anunciar cap altra mesura concreta.

Contundència del PP català

Amb un Rajoy mesurat, l'espurna la van posar la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, i Fernández Díaz. Sánchez-Camacho va acusar Mas de governar només per als independentistes i el públic li va respondre amb un " España, unida, jamás será vencida ", el mateix que va cridar quan el candidat barceloní va criticar la consulta del 10-A.

Tots dos van apostar per una immigració "legal, ordenada i integrada", sense oblidar-se de criticar els socialistes catalans a tort i a dret, tant per la seva gestió com per la incompareixença dels seus líders en aquesta campanya.

stats