Crònica 09/11/2011

Rajoy, eufòric, posa la directa per fulminar un Rubalcaba "gastat"

El PP se sent fort i convençut que té la majoria absoluta a tocar. Per això, mantindran l'estratègia electoral que han aplicat fins ara enfront d'un PSOE que veuen instal·lat en l'atiament del vot de la por.

Joan Rusiñol
2 min
Mariano Rajoy amb simpatitzants del PP ahir al matí en un passeig per Melilla.

Màlaga.Els populars tenen enquestes segons les quals, en el pitjor dels escenaris per a ells, es quedarien a les portes de la majoria absoluta. És a dir, la victòria sembla inqüestionable i el debat de dilluns els ha donat arguments per continuar amb una campanya com fins ara, passant de puntetes per les qüestions espinoses i apel·lant a la unitat.

Ahir al matí, en una conversa informal amb periodistes a Melilla, Mariano Rajoy es va mostrar molt satisfet del resultat del cara a cara. Per ell, Alfredo Pérez Rubalcaba es va limitar a "amenaçar amb tots els mals de l'infern" els votants del PP, una estratègia que considera "gastada". Després, en un acte electoral, va assegurar que no entraria en "una campanya d'insídies" i va afirmar que els seus rivals socialistes "mereixen passar una temporada llarga" fora del govern.

A la nit, a Màlaga, va confirmar l'optimisme: "Tinc més ganes que mai, estic més preparat que mai i amb la força que vosaltres em contagieu". Fins i tot va botar quan els simpatitzants l'hi van demanar. "Estic en forma!", va dir. Parafrasejant Zapatero va afirmar que "el canvi" significa "un nou tarannà".

La mòmia de Lenin

La dreta se sent triomfadora de l'únic debat entre els dos aspirants. Això va donar ales a alguns dirigents del PP perquè se saltessin la prudència dels últims dies.

A l'acte de Melilla, davant el somriure complaent de Rajoy, alguns dirigents van acusar Rubalcaba de "tenir una cara tan dura que se la trepitja" i de ser "xavacà". La presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, va anar més enllà i va dir que si el PSOE segueix "fitxant joves promeses" -fent referència a González i Guerra- haurà de "demanar a Putin la mòmia de Lenin". L'expresident José María Aznar va reclamar a Rajoy que no li tremoli el pols per fer reformes. El PP ja té el triomf coll avall.

stats