Crònica 08/06/2011

Rebel·lió a Tarragona contra la direcció de CiU

Ningú no entén a Tarragona per què altres municipis poden tenir un pacte CiU-PP i ells, en canvi, han de respectar la llista del PSC. Ahir, l'assemblea va instar per majoria la direcció de CDC a prendre'n nota.

Dani Revenga
2 min
El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ahir a la sortida de la llarga assemblea que va compartir amb la militància a Tarragona.

Barcelona.L'alcaldable de CiU per Tarragona, Victòria Forns, va aconseguir ahir a la nit mantenir la seva aposta per un pacte de govern amb el PP en una tensa assemblea amb la militància local en la qual van participar Oriol Pujol i Lluís Corominas. Els dos membres de l'executiva nacional de CDC van desplaçar-se a Tarragona per defensar la postura del partit de permetre el govern de les llistes més votades a tot Catalunya. Però en veure que l'opció del pacte amb el PP comptava amb un suport majoritari i que l'assemblea esdevenia crispada, Pujol i Corominas van decidir no imposar, de moment, les seves directrius.

Pujol mateix ja havia avisat en la seva compareixença de dilluns que a aquesta norma general "hi podien haver excepcions" i, segons fonts properes a Victòria Forns, Pujol i Corominas van anar a Tarragona "a escoltar la reunió, per saber si Tarragona pot tenir la seva especificitat dins la línia general del partit". Les mateixes fonts van confirmar que les negociacions amb el PP tenien carta blanca per continuar, tot i que seguien mantenint que la possibilitat de convèncer la cúpula de CiU continuava sent "difícil".

Forns ja havia defensat ahir al matí en una roda de premsa a Tarragona que les possibilitats d'arribar a un pacte de govern amb el PP continuaven obertes i es desmarcava així de la postura oficial del partit. Tot i respectar la premissa anunciada per CiU, la candidata va reiterar que volia "treballar en clau local", un enfocament des del qual va assegurar que "un pacte CiU-PP donaria la màxima estabilitat a la ciutat".

Un pacte "gairebé" tancat

El pacte entre CiU i el PP a Tarragona estava gairebé tancat abans del posicionament de la cúpula de CiU. Hi havia acord en el repartiment de l'alcaldia: els dos primers anys per a Alejandro Fernández, del PP, i els dos últims per a Forns. L'entrada en escena de l'executiva nacional de CiU, però, va obligar Forns a canviar la seva proposta. Segons fonts pròximes a la negociació, CiU va plantejar llavors un acord més fàcil de pair per al seu partit: que l'alcaldia fos només per a CiU o que Alejandro Fernández ocupés l'alcaldia un any. Dues opcions que el PP considera inacceptables argumentant l'empat tècnic a 7 regidors que es va produir entre totes dues formacions el 22 de maig. El PP, per la seva banda, guarda silenci després de demanar a CiU que "no cometés l'error històric d'imposar a l'estructura local de Tarragona les seves directrius".

stats