Crònica 04/06/2011

Reducció dels requisits mediambientals i del Parc del Cap de Creus

R.t.
1 min

Barcelona.Un dels cavalls de batalla de CiU a l'oposició va ser l'excessiu zel proteccionista del govern d'esquerres amb el medi natural, i va focalitzar bona part de les crítiques en la conselleria que durant set anys va estar dirigida pels ecosocialistes d'ICV-EUiA. Com a nota destacada, la llei òmnibus suprimeix la necessitat de l'informe sobre impacte ambiental previ per constituir una empresa, que sol tardar de mitjana vuit mesos. Ara només caldrà demanar un informe a l'administració i després quedar subjecte a la inspecció. També se simplifica de manera notable tota la legislació relativa als residus i es faculta l'ACA perquè pugui autoritzar abocaments puntuals d'aigües residuals als rius en casos d'accidents o obres.

Altres aspectes que s'inclouen en una llei que en principi és de simplificació administrativa i promoció econòmica són la reducció del perímetre de protecció del Parc Natural del Cap de Creus (exclou la Vall de la Santa Creu) o la derogació de la prohibició de la captura, tinença o exhibició pública d'exemplars femella d'algunes espècies d'ocells cantaires com ara el pinsà comú, la cadernera, el verdum i el passerell, aprovades pel govern anterior. Aquesta també és una reivindicació dels sectors que es dediquen a aquesta activitat tradicional.

A més, també es deroga la prohibició genèrica de l'ús de coles o substàncies enganxoses com a mètode per controlar animals vertebrats i es permet específicament en el cas dels rosegadors.

Curiosament, també es modifiquen lleis de l'època Pujol com la que regula l'accés motoritzat al medi natural (9/1995) per treure algunes restriccions que ara es consideren excessives.

stats