Protestes laborals
Crònica 24/06/2011

Retallades socials

1 min
Retallades socials

La UB va ajornar ahir el lliurament de la Medalla d'Or a l'expresident Jordi Pujol -al qual havia d'assistir el president del Govern, Artur Mas- per evitar la música de fons de les protestes antiretallada. Els sindicats havien convocat el personal dels set centres públics a "una assemblea reivindicativa" a la UB a l'hora de l'acte, però el centre va anunciar la nit abans que l'ajornava "per preservar la seva naturalesa acadèmica", i la mobilització es va desconvocar. Pel dirigent de CCOO a la UB, César Marín, l'acte "era inoportú i es veia com una provocació".

Uns 150 mestres de l'escola concertada es van concentrar ahir davant la seu d'Ensenyament per protestar per la retallada del 5% del sou que se'ls vol aplicar.

Tenien 24 hores per decidir si signaven un acord amb les patronals per pactar l'efecte de les retallades en les plantilles però finalment els sindicats CCOO, UGT i Satse -Metges de Catalunya va abandonar dimecres la Taula de Salut- van decidir ahir no signar i donar per tancades les negociacions en considerar que no hi ha garanties que no hi haurà acomiadaments. Les patronals van "lamentar" la manca d'un acord que consideren "del tot necessari" per assolir els objectius pressupostaris marcats per Salut. El document també proposava incrementar la jornada laboral en quinze minuts diaris.

stats