FUNCIONARIS DE L'ENSENYAMENT
Crònica 07/05/2011

Rigau reclama a Salgado que retiri el recurs a les oposicions a mestre

La vicepresidenta Elena Salgado ha recorregut les oposicions catalanes de secundària. Irene Rigau confia que es repensi la decisió, perquè Catalunya és la comunitat amb menys funcionaris.

Sònia Sánchez
2 min
Rigau veu motius "polítics i no jurídics" en el recurs de l'Estat a la convocatòria d'oposicions a professor de secundària.

Barcelona.La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es nega, ara per ara, a notificar a les 15.000 persones que s'han apuntat a les oposicions a mestre de secundària que les places que s'han ofert no seran les 1.245 previstes sinó 430, com reclama el ministeri d'Economia i Hisenda. Tampoc sembla disposada, de moment, a suspendre la convocatòria, fixada per al 18 de juny, perquè confia que l'Executiu del PSOE acabarà fent marxa enrere.

El recurs judicial que el departament d'Elena Salgado ha interposat contra el Govern perquè aturi aquestes oposicions argumenta que incompleixen la llei de pressupostos de l'Estat per al 2011, perquè van més enllà del 30% de les reposicions permeses. De fet, la conselleria va calcular aquest 30% sobre "el total de reposicions, que inclouen les places de nova creació, jubilacions, excedències, defuncions i renúncies", mentre que el ministeri entén que s'ha de calcular només amb el nombre de jubilacions. "Això no està escrit enlloc i és una interpretació restrictiva", va replicar Rigau.

Per la consellera, el recurs de l'Estat és una "agressió claríssima" a Catalunya, perquè és fruit d'una "decisió política i no jurídica". "Catalunya, Navarra i Castella i Lleó són les primeres comunitats on s'ha presentat aquest recurs. Mirin el mapa de colors polítics, el calendari electoral i treguin les seves pròpies conclusions", va denunciar. Per recolzar aquesta acusació d'agressió, Rigau recorre a les xifres de funcionaris i al·lega que "Catalunya és la comunitat amb menys assalariats públics", un 13,4% del total de treballadors ocupats, quan la mitjana espanyola és d'un 16,6%.

Rigau va assegurar que la convocatòria d'oposicions de secundària, aprovada pel Govern al mes de febrer, es va fer amb l'acord previ del ministeri d'Educació i sense que el gabinet responsable de la funció pública, dirigit per Manuel Chaves, hi manifestés cap oposició. Per això, confia que el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, acabi "imposant les seves raons" a la vicepresidenta econòmica perquè retiri aquest requeriment.

stats