Crònica 12/06/2011

Rita Barberá inicia el sisè mandat prometent regeneració

Salva Almenar
1 min
Barberá, aquí amb Francisco Camps, ha estat escollida per sisè cop alcaldessa de València.

València.La reelegida alcaldessa de València, Rita Barberá, va engegar el sisè mandat defensant la "dignitat de la política" i de qui dedica la vida al servei públic "amb lleialtat i honestedat". En una clara referència als manifestants situats davant de l'ajuntament, Barberá va assegurar que ells són els primers interessats "a alçar la bandera de la regeneració de la vida pública" i per això es va comprometre a governar "amb austeritat i transparència".

En el seu discurs d'investidura, Barberá va reclamar al govern espanyol "un finançament més just" i va oferir al govern de Francisco Camps, que estava present a l'acte, "tot el seu suport". La resta de grups de l'oposició -PSPV, Compromís i EUPV- van apel·lar a la feina conjunta "per defensar els interessos dels valencians" i sobretot els d'aquells "més vulnerables davant la crisi econòmica". Tots van mostrar també el seu suport a l'escola en valencià fent la promesa del càrrec en aquesta llengua i amb un distintiu on s'hi podia llegir: "Sí al valencià".

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, va ser el més crític amb la gestió de Barberá i va reclamar polítiques que afavoreixin la creació d'una "ciutat per viure-hi" i no només "per ensenyar-la". A més, va destacar la decisió del seu grup de rebutjar "privilegis i prebendes" que distancien a la classe política del ciutadà, com els cotxes oficials o la seguretat.

stats