Crònica 23/05/2011

Ros conserva l'últim bastió socialista

Damaris Torrado
2 min
Àngel ros revalida la majoria absoluta L'alcalde de Lleida cel·lebra la seva victòria a les eleccions amb un militant a la seu del PSC a la ciutat .

L' alcalde de Lleida i candidat del PSC a la reelecció, Àngel Ros, va aconseguir la seva segona majoria absoluta consecutiva a la Paeria, que, a partir d'ara, comptarà només amb tres partits, ja que ICV i ERC han perdut els seus representants, mentre que CiU manté els 6 regidors i el PP passa de 3 a 6. Com ja auguraven algunes enquestes, ERC i ICV-EUiA, que fins ara tenien dos i un regidors a l'Ajuntament, respectivament, han perdut la seva representació municipal en no haver arribat cap de les dues formacions el llindar del 5% dels vots. La Paeria, doncs, perdrà en aquest nou mandat pluralitat i estarà representada pels tres grans partits de Catalunya: PSC, CiU i PP.

Sens dubte, el gran guanyador de les eleccions ha estat Àngel Ros, que ha aconseguit un fet històric a la capital del Segrià: aconseguir dues majories absolutes en les dues últimes eleccions municipals. Lleida es converteix així en l'única capital de província catalana amb majoria absoluta del PSC, que ha perdut les alcaldies de Barcelona i de Girona, mentre que a Tarragona ha guanyat, encara que amb majoria simple.

Més pes de Ros al PSC

Ni la crisi econòmica ni la debacle socialista a les eleccions autonòmiques del mes de novembre passat han passat factura a Ros, que amb aquest inapel·lable victòria es consolida com un dels alcaldes més ben valorats de Catalunya i un dels homes forts del PSC. El mateix Ros reconeixia fa unes quantes setmanes que els resultats d'aquests comicis determinarien la composició de la nova cúpula directiva del PSC, en la qual, d'acord amb els resultats, l'alcalde lleidatà, que mai ha tancat la porta a postular-se per dirigir el partit, podria tenir un paper molt destacat.

"En temps difícils, governs forts"

Ros, emocionat després de conèixer els resultats que li permetran governar la ciutat quatre anys més sense lligams, va agrair el suport que li ha brindat la ciutadania i va destacar que "en temps difícils fan falta governs forts".

L'altra sorpresa de la nit la va donar el PP, que liderat per Imma Manso, ha experimentat un creixement espectacular i, per primera vegada, ha aconseguit sis regidors a la ciutat, el doble dels que tenia fins ara.

L'auge dels populars, l'única força que ha crescut en vots en aquesta cita electoral -ha passat de 5.690 el 2007 a 7.410- ha anat en detriment d'ERC i ICV-EUiA, que han perdut la seva representació municipal. Eufòrica després de conèixer l'escrutini, Manso va reconèixer que no esperava aconseguir aquest resultat, ja que com a molt aspirava a cinc regidors, i va prometre treballar des del primer moment des de l'Ajuntament per no decebre a la ciutadania. CiU, que com el PP havia apostat per un nou cap de llista, l'independent Joan Ramon Zaballos, per intentar arrabassar l'alcaldia als socialistes, només ha pogut mantenir els seus sis regidors a la Paeria. Els líders d'ERC, Montse Bergés, i d'ICV-EUiA, Ramon Camats, no van amagar la seva decepció pels resultats, van prometre reflexió i van lamentar la pèrdua de pluralitat a l'Ajuntament i, sobretot, el creixement del PP.

stats