Crònica 25/02/2012

Ros busca controlar el PSC de Lleida pensant en les primàries

Pere Martí
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, vol ser candidat el 2014.

BARCELONAÀngel Ros vol liderar la federació de Lleida del PSC per guanyar força a l'hora d'enfrontar-se a Pere Navarro, nou primer secretari dels socialistes catalans, en les primàries que el PSC celebrarà per determinar el candidat del partit a les eleccions catalanes del 2014. Avui els socialistes lleidatans celebren el seu congrés de federació, i Ros, alcalde de Lleida, s'enfrontarà a Òscar Ordeig, de la Seu d'Urgell i treballador del grup socialista de la Diputació de Lleida.

Una victòria li permetria el domini d'una direcció regional, cosa que l'ajudaria a impulsar la seva candidatura a les primàries que haurà d'organitzar el partit per enfrontar-se a Artur Mas abans que acabi el 2014.

Ordeig és el candidat afí a l'aparell del partit a Lleida, liderat per Teresa Cunillera -vicepresidenta del Congrés de Diputats- i per l'exconseller d'Agricultura Joaquim Llena, actual cap del PSC lleidatà. Des del quarter general del carrer Nicaragua s'ha mantingut oficialment una posició de neutralitat, però van pressionar perquè no hi haguessin dues candidatures, tot i que la proposta no va reeixir. També Ros li va oferir el segon lloc de la seva llista, però Ordeig ho va refusar.

L'alcalde de Lleida acusa obertament Ordeig de ser el candidat "oficial" amb l'objectiu de debilitar-lo. En declaracions a l'ARA, Ros va justificar la seva candidatura assegurant: "Si m'han fet confiança els ciutadans, també me'n pot fer el partit". A més, Ros recorda que el PSC va acordar en el seu congrés que el partit ha de reforçar els seus lideratges al si de la societat catalana. Ell ha decidit fer el primer pas, i avui se sabrà si té el suport de la militància socialista de la demarcació de Lleida.

stats