MODA
Crònica 22/09/2011

Rosa Clará es trasllada a Sant Just per 8 milions

Ignasi Pujol
1 min

Barcelona.La cadena catalana de moda nupcial Rosa Clará ha comprat un edifici a Sant Just Desvern per fer front a l'important creixement registrat durant els últims anys. El nou immoble, adquirit a La Caixa, acollirà la nova seu social de la companyia i àrees de la companyia com presidència, administració, comercial, disseny i patronatge. L'actual seu de l'empresa, construïda el 2002 a l'Hospitalet de Llobregat, en seguirà albergant el magatzem, la producció i les divisions de compres i control de qualitat.

La companyia preveu destinar-hi 8 milions d'euros entre l'operació de compra i la reforma del nou immoble, que té set pisos i prop de 5.000 metres quadrats, xifra que duplica la superfície actual, segons va explicar ahir la fundadora i presidenta de la firma, Rosa Clará. La nova seu estarà operativa el 2013 i es preveu que suposi un increment de plantilla d'entre el 10% i el 20%. L'empresa ara té 154 empleats directes i 800 d'indirectes.

El grup preveu facturar 76 milions d'euros aquest any, un 7% més que el 2010 (71,4 milions). Clará no en proporciona el resultat, però assegura que estan "en beneficis". Rosa Clará suma 105 botigues -15 són pròpies i la resta franquícies- i preveu obrir-ne sis més abans d'acabar l'any, i una desena més el 2012. A més, està present en 2.200 punts de venda multimarca en 60 països.

Internacionalització

El grup ha compensat la caiguda del mercat dels casaments amb la internacionalització (el 45% dels ingressos ja provenen de l'estranger) i el llançament -fa tres anys- de la línia de vestits de festa o, més recentment, de joies. El preu mitjà d'un vestit de boda de Rosa Clará és de 3.000 euros.

stats