Crònica 05/07/2011

Roses és el municipi amb més decomissos després de Barcelona

N. Presas / D. Revenga
1 min
Material decomissat en una recent operació a Roses.

GIRONA / TARRAGONA.La temporada turística ha tornat a posar en el punt de mira els municipis del litoral català, els més afectats per la venda ambulant irregular. Roses, a la Costa Brava, ha decretat la "tolerància zero" i, durant els dos últims estius, el treball conjunt entre la Policia Local i els Mossos va permetre decomissar set tones de material, una xifra que, segons el regidor de Seguretat, Àngel Tarrero, converteix Roses en la segona ciutat catalana amb més material decomissat, per darrere de Barcelona. "No significa que tinguem més manters que en altres llocs, sinó que lluitem amb més intensitat contra aquest tipus de venda il·legal", insisteix. Aquest estiu, el nombre de manters també ha caigut un 70%, dels 150 venedors detectats l'any passat a la quarantena que hi ha actualment.

A la demarcació de Tarragona, casos com els del Vendrell o Calafell, en què els ajuntaments van reubicar l'any passat l'activitat dels venedors de top manta fora dels passeigs marítims, no es repetiran aquest estiu. Els esforços se centren ara a conscienciar els ciutadans perquè no comprin productes a aquests venedors il·legals i evitin, així, la competència deslleial. L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va una mica més enllà i afirma que "tampoc es fa cap favor als venedors del top manta , perquè els diners van a parar a les màfies que els exploten".

Pel que fa al seguiment policial del top manta , la consigna és eminentment dissuasòria i es volen evitar confrontacions amb el col·lectiu. En aquest sentit, tampoc s'aplicaran de manera estricta les sancions als compradors, la majoria estrangers, que preveuen les ordenances municipals de Cambrils o el Vendrell.

stats