Crònica 23/09/2011

Rubalcaba furga a València els casos de corrupció del PP

El candidat socialista a les eleccions espanyoles, Alfredo Pérez Rubalcaba, va recuperar el discurs d'atac contra el PP pels casos de corrupció que Zapatero havia desacreditat en alguna ocasió.

Salva Almenar
2 min
El candidat del PSOE a les eleccions espanyoles, Alfredo Pérez Rubalcaba, al míting.

València.El candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va prometre que "no retallarà ni un euro" en educació ni en sanitat i que mantindrà "costi el que costi" el sistema d'ajudes a la dependència. Aquests són els tres pilars bàsics del programa electoral que el candidat socialista va presentar ahir a la nit davant més de 2.500 militants i simpatitzants del País Valencià al pavelló d'esports del Cabanyal.

Rubalcaba va contraposar les seves idees enfront de les del candidat del PP, Mariano Rajoy, de qui va dir "es presenta amb un programa 0,0: zero en progrés i zero compromisos". El socialista va recordar que, mentre que les seves propostes es fonamenten a garantir la sanitat i l'educació pública i el benestar dels ciutadans, Rajoy es limita a "dir-nos allò que farà si arriba a la Moncloa mitjançant les retallades que està duent a terme en les comunitats autònomes on ja governa".

En clau valenciana, Rubalcaba va animar els assistents a l'acte a brindar-li el seu suport "per poder reivindicar el bon nom dels valencians". En una clara al·lusió als casos de corrupció que esquitxen les institucions governades pel PP, el socialista va dir "que aquesta terra i la seva gent no són el que alguns han fet veure per la televisió". Rubalcaba, així, tornava a utilitzar el discurs que durant anys havien utilitzat els socialistes valencians i que en més d'una ocasió havia estat desacreditat pel president Zapatero. "Aquí han passat algunes coses difícils d'explicar, però ni molt menys tots els valencians són així", va afegir.

Com a contrapunt a la deteriorada imatge de la societat valenciana arran de la implicació d'alguns dels seus polítics en casos de corrupció com Gürtel o Brugal, Rubalcaba va dir que és dels valencians "de qui hem d'aprendre" per poder sortir de la crisi com "més aviat millor". Així, ovacionat pel públic assitent, va reconèixer la capacitat emprenedora i d'exportació dels valencians.

Rubalcaba va animar els militants que omplien les graderies, i els va demanar suport per a una campanya electoral en la qual "ens juguem com sortir de la crisi". En aquest sentit, va explicar que el 20-N no només es decidirà qui governarà l'Estat espanyol els propers quatre anys, sinó "com volem els espanyols sortir de la crisi". Així, Rubalcaba va recordar l'aprovació de l'impost de patrimoni que, encara que pugui suposar "un esforç" per a alguns, serà beneficiós perquè recaurà "sobre els que més ho necessiten".

Als primers minuts de la seva intervenció, Rubalcaba va ser interromput, sense cap conseqüència destacada, per un grup d'assistents al míting electoral que van desplegar pancartes que demanaven "l'alliberament del Sàhara".

stats