Crònica 13/11/2011

Rubalcaba acusa els populars d'adormir la campanya

Ara
2 min
Rubalcaba va saludar afectuosament alguns dels assistents al míting de Còrdova.

CòrdovaEl candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va glossar ahir els tres articles de "la llei del silenci de Rajoy", que són retallar les prestacions per atur, les pensions i els convenis, amagant-los fins l'endemà de les eleccions. En un acte electoral a Còrdova es va dirigir al líder del PP per dir-li que així no pot governar. "Senyor Rajoy, vostè no pot governar aquest país en aquestes condicions, no pot fer-ho", va sentenciar dirigint-se personalment al líder del PP, a qui també va acusar d'intentar desmobilitzar l'electorat socialista amb una campanya adormida.

En aquest acte electoral l'acompanyaven el president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, i la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí i número u per aquesta província, Rosa Aguilar, amb qui ha dit que comptarà per al seu govern si guanya les eleccions.

Davant unes 2.000 persones, va alertar contra l'estratègia de Mariano Rajoy de no dir "res de res de res" en els seus mítings perquè els espanyols no surtin corrent en direcció contrària en conèixer el que realment es proposa si arriba al govern. És una "campanya vàlium", amb què, al mateix temps que no alerta els seus potencials votants sobre les seves intencions, vol desmotivar els del PSOE, aquells que pensen que realment és igual qui governi. "I no som el mateix", va insistir, abans de retreure a Rajoy que pretengui governar "llegint el que a un li dicten", sense idees pròpies, sense iniciativa, sense comprometre's i sense "tenir sentiments" amb la gent que ho està passant més malament amb la crisi, com els aturats.

En aquest context, va fer una crida general a la mobilització i ha llançat un missatge: "Saben que ells només guanyen si els nostres es queden a casa -va avisar-. No volen que hi hagi campanya perquè llavors hi ha polarització i discussió i la gent pensa que hi ha dos programes. I si la campanya és una campanya vàlium, si no passa res més que tot passi a tota velocitat, la gent tendirà a això, a quedar-se a casa", va argumentar, demostrant que els socialistes esperen alguna relliscada de Rajoy per intentar mobilitzar el seu vot.

Tot i els mals auguris, fonts del PSOE creuen que amb la campanya electoral estan retirant distàncies i que malgrat el que diuen avui les enquestes, la distància amb el PP és de 9 punts.

stats