CONGRÉS SOCIALISTA
Crònica 28/12/2011

Rubalcaba anunciarà demà que vol liderar el PSOE

Ara
2 min
Alfredo Pérez Rubalcaba s'haurà de veure les cares amb Carme Chacón al congrés del PSOE.

BARCELONALa desfeta electoral sense precedents que va patir el PSOE a les eleccions del 20-N no ha estat suficient per fer desistir Alfredo Pérez Rubalcaba de la seva intenció de liderar el partit. El cap de l'oposició al Congrés anunciarà demà a la seu de la UGT de Madrid la seva candidatura a la secretaria general del PSOE. En aquesta cursa (aquest cop sí) s'haurà de veure les cares amb l'exministra i cap de llista del PSC, Carme Chacón, que ja fa setmanes que té clar que plantarà batalla i que presentarà també la seva candidatura en els pròxims dies.

Si bé Rubalcaba ja havia dit abans dels comicis que intentaria ser el relleu de José Luis Rodríguez Zapatero passés el que passés a les urnes, després dels pèssims resultats obtinguts va tenir un marge de dubte. Però el suport d'una part significativa dels barons territorials del PSOE i una conversa mantinguda ahir amb el president d'Andalusia i secretari general del PSOE a aquesta comunitat, José Antonio Griñán, l'ha acabat empenyent a fer el pas just quan falten uns quaranta dies pel congrés federal que se celebrarà a Sevilla del 3 al 5 de febrer.

En realitat Griñán, que controla de manera majoritària la federació més gran del partit, dóna suport a Chacón, però va assegurar que no posarà traves perquè Rubalcaba opti a la secretaria general. De fet, el vot és secret i cap federació pot garantir el suport en bloc a un candidat en concret.

A l'espera de Chacón

Queda per veure quan anunciarà la candidatura Chacón, que tothom dóna per fet dins del PSOE que es presentarà. Ahir mateix, l'encara secretari d'organització del partit, Marcelino Iglesias, donava per fet que hi hauria dos candidats. En els últims dies Chacón ha promogut el manifest Molt PSOE per fer amb altres dirigents i també ha mantingut converses amb responsables de les federacions socialistes, entre les quals el PSC, que li dóna suport. La possibilitat d'un tercer candidat en disputa es veu, per ara, difícil.

stats