FINANCES
Crònica 24/02/2012

El Sabadell absorbirà totes les seves filials aquest any

T.g.
1 min
El Sabadell absorbirà totes les seves filials aquest any

BARCELONA.Banc Sabadell ha optat per reduir la seva estructura societària amb l'absorció aquest 2012 dels bancs que ha comprat els últims anys. El president de l'entitat, Josep Oliu, va concretar ahir que "durant aquest exercici" tenen prevista la fusió de Banco Urquijo, que s'integrarà "per ser la banca privada de Banc Sabadell". "També portarem a terme la fusió de Banco Guipuzcoano i la de Lydian Bank amb Sabadell United Bank, de Miami", va dir.

Aquestes operacions es completaran amb l'absorció de la Caja Mediterráneo (CAM), encara en mans del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB). Oliu va explicar aquesta reordenació del grup en el seu parlament a la junta extraordinària celebrada ahir a la tarda per aprovar una ampliació de capital en el context d'adquisició de la CAM.

La junta va aprovar amb el 99,6% dels vots a favor ampliar el capital fins a un 42,8% amb l'emissió de 691,8 milions d'accions noves, per un valor de 86,4 milions d'euros. L'oferta es farà pròximament, quan el mercat ho permeti, segons va reconèixer Oliu, i perquè sigui atractiva inclourà un descompte sobre la cotització actual d'un 35% o un 40%, segons van manifestar fonts financeres, que cita Efe. Oliu va destacar que la compra de la CAM suposarà "un primer i sòlid moviment". Els actius augmentaran un 75%, fins als 166.000 milions.

stats