SECTOR FINANCER
Crònica 20/08/2011

El Sabadell compra el Lydian Bank i ja és el setè banc de Florida

Ignasi Pujol
2 min
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha liderat l'expansió del banc als Estats Units.

Barcelona.Banc Sabadell va anunciar ahir la quarta operació corporativa dels últims cinc anys a l'àrea de Florida, als Estats Units. Després d'adquirir TransAtlantic Bank el 2007, el negoci de banca privada de BBVA el 2008 i la compra de Mellon United National Bank l'any passat, l'entitat presidida per Josep Oliu ha comprat el Lydian Private Bank, i s'ha convertit en el setè banc de Florida per volum de dipòsits.

L'entitat adquirida estava, fins ara, intervinguda per la Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), que ha adjudicat els actius i certs passius del Lydian, especialitzat en el negoci de banca privada i gestió de patrimonis, al banc català. L'import de l'operació no s'ha donat a conèixer, però el Sabadell incorpora actius per valor de 1.600 milions de dòlars (1.113 milions d'euros) i assumeix passius pel mateix import, entre els quals hi ha dipòsits de clients per 1.200 milions de dòlars (835 milions d'euros).

Fa uns mesos la premsa de Florida va publicar que el Lydian necessitava una injecció de 155 milions de dòlars (108 milions d'euros).

Actius protegits

Una de les claus de l'operació és que la FDIC assumiria el 80% de les pèrdues en un deteriorament hipotètic en certs préstecs adquirits (l'anomenada fórmula de protecció d'actius).

El Lydian Private Bank aportarà un volum de negoci de 3.600 milions de dòlars (2.504 milions d'euros), amb la qual cosa el volum total de negoci del Banc Sabadell a Florida se situarà en 10.700 milions de dòlars (7.442 milions d'euros), quantitat que representa un increment del 51% respecte a la xifra actual.

Les sis oficines del Lydian se sumaran a les 19 del Sabadell United Bank, la marca que engloba els negocis de l'entitat catalana. L'activitat del Sabadell a Florida es concentra a la costa oest de l'estat, a les localitats de Tampa, Sarasota i Naples. Banc Sabadell va tancar ahir amb una capitalització borsària de 3.655 milions d'euros.

stats