TOLERÀNCIA ZERO AMB ELS INCÍVICS
Crònica 12/04/2011

Salou es blinda contra la disbauxa

Dani Revenga
2 min
Estudiants britànics celebren al carrer la primera nit de gresca del Saloufest 2011.

SALOU.Els focus apuntaven cap a Salou. Les molèsties associades a l'arribada de joves britànics van reobrir l'any passat el debat sobre el model turístic. Un any després, el municipi del Tarragonès ha acollit una altra fornada d'estudiants anglesos, amb normalitat absoluta i sense incidents remarcables. És la valoració que tant l'Ajuntament com l'empresa organitzadora de la Saloufest 2011 van fer de la primera nit de diversió dels seus participants. La pràctica totalitat dels 5.000 joves inscrits en aquest esdeveniment -que s'autodefineix com a esportiu- es van concentrar als bars de l'eixample de Salou per celebrar la seva arribada a la capital de la Costa Daurada.

Cap denúncia

El fet d'estar organitzats en grups d'una quinzena i dirigits per un guia que els portava a locals amb prou aforament perquè no es quedessin al carrer ha facilitat que les molèsties fossin mínimes. Tot i la presència de més d'un centenar de policies a la zona d'oci nocturn de Salou, no es va tramitar cap denúncia. I això que, enguany, el municipi compta amb una nova ordenança de civisme que preveu sancions per comportaments incívics, com beure alcohol a la via pública, sorolls excessius o deixar al descobert determinades parts del cos. Segons Ramon Tibau, portaveu de l'Ajuntament, "el consum d'alcohol a la via pública i els sorolls han existit, però molt minimitzats, en tot cas molt menors que l'any passat". Tibau ho atribueix a les mesures adoptades: "Estan més organitzats, i a més se'ls ha informat de la nova ordenança i saben que s'exposen a una sanció".

Les disfresses amb les quals els joves surten a divertir-se van acabar reduïdes, en algun cas, a la mínima expressió, un fet al qual Tibau resta importància: "No podem controlar tota la nit 5.000 persones. Però, en tot cas, l'actitud és de tolerància zero. Si es veu algú que infringeix les normes, se'l sancionarà i haurà de tornar a l'hotel". Segons l'organització, abans de sortir de l'hotel es controla que les disfresses no vulnerin l'ordenança. Tanmateix, la portaveu, Doreen Straatman, admet que "és impossible controlar-los a tots tota la nit".

stats