EL FENOMEN DE LA IMMIGRACIÓ
Crònica 15/01/2011

Salt es torna a encendre

Una trentena de joves, la majoria menors d'edat immigrants, van provocar ahir aldarulls a Salt en protesta per una persecució policial. Per unes hores, la ciutat va reviure tensions passades.

Narcís Presas/carles Arbolí
2 min
Mossos, Aquest

SaltQuan falta només un mes per al primer aniversari dels greus incidents que van alterar la convivència amb la comunitat immigrant de Salt, el centre d'aquesta ciutat va tornar a ser ahir l'escenari d'aldarulls. Una trentena de joves, quasi tots menors, van provocar incidents durant prop de tres hores en el transcurs d'una protesta que van organitzar per denunciar una actuació dels Mossos d'Esquadra i que va provocar, dissabte passat, que un noi magrebí de 16 anys, caigués des d'un cinquè pis mentre era perseguit per la policia acusat de robar una moto. El jove es troba ingressat en estat molt greu i encara es tem per la seva vida.

Concentració als Mossos

Aquest accident va provocar que ahir un grup d'amics i coneguts de la víctima es concentressin davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra per protestar per l'actuació dels agents. Els concentrats portaven petits cartells en suport del jove ferit. La protesta, que no estava autoritzada, es desenvolupava de manera pacífica fins que es van començar a manifestar espontàniament pels carrers i van començar a tombar motos que estaven aparcades i a cremar contenidors. Fonts dels Bombers van assegurar que s'havien incendiat fins a sis contenidors d'escombraries en mitja hora. Els Mossos d'Esquadra van decidir intervenir i van practicar dues detencions per un suposat delicte d'alteració de l'ordre públic. Els incidents, que van originar molta expectació entre els veïns, es van acabar poc abans de les nou del vespre, quan els joves concentrats es van dispersar tot sols, sense que a l'hora de tancar aquesta edició s'haguessin reproduït els aldarulls. Fonts dels Mossos van confirmar que una part dels responsables dels incidents tenien antecedents policials. La majoria dels actes vandàlics es van produir per la zona del carrer Àngel Guimerà i la plaça de la Llibertat .

stats